Buna! Dimineata si seara trebuie luate. Prietenul tau trebuie sa accepte situatia si sa urmeze si el tratamentul. Nu faceti sex in timpul tratamentului daca este vorba de o infectie!
Bună, acum nu știu ce sa fac cu cutia de pastile care este pentru iubitul, să o duc înapoi cu bonul, nu știu dacă o va mai primi, am dat și 80 lei pe toate 3, cam mult, a zis ca nu vrea să le ia, m-a întrebat cum se numesc, și scrie că sunt pentru infecții vaginale, și că el nu este femeie, sau ca nu e doctor sănătoasă
Normal ca una dimineata si una seara.
De ce nu ar vrea iubitul tau sa urmeze tratamentul asa cum trebuie? Inseamna ca habar n-are pe ce lume traieste.
Eu voiam să iau acum, dar iau diseara, încă nu i-am spus, nu locuim în aceeasi casa
Poti lua si acum, dar asta inseamna sa iei seara ceva mai tarziu, pe la un 23:00-00:00.
Sau 20-21 nu merge? Am unele care se introduc și în vagin, acelea le pot lua după actul sexual, sau înainte? Am uitat să întreb
Poti sa le iei si asa. In principal perioada trebuie sa fie cam de 8-12 ore intre ele.
La cele pe care trebuie sa le bagi in vagin nu ma pot pronunta, nu sunt sigur de asta dar parerea mea ar fi sa le introduci dupa ca cine stie sexul ce efect poate avea in timp ce pastila isi face efectul. Esti sigura ca medicul te-a lasat sa faceti sex? Daca nu esti sigura cel mai bine ar fi sa-l intrebi.
Pe toata perioada tratamentului, este interzis sa se intretina relatii sexuale, indiferent daca sunt protejate sau nu.
Medicamentele le iei asa cum ti-a explicat medicul, cele orale, unul dimineata si unul seara, iar ovulele intravaginale se introdoc inainte de culcare pentru a evita ulterior pozitia verticala a corpului, aceasta facand ca substanta sa se scurga din vagin si sa nu isi mai faca efectul.
Numai bine!
Nu știu, nu mi-a spus să nu fac sau să fac
Mulțumesc, nu mi-a zis daca am voie să fac sau nu
Sa-mi pun și un tampon după ce introduc ovulele mi-a spus, după să mă culc
Ti-a spus asta deoarece se recomanda ca ovulele sa se introduca in vagin inainte de culcare pentru ca ele se topesc, iar daca tu ai sta in pozitie verticala, substanta, inclusiv substanta activa s-ar scurge din vagin.
Daca le introduci inainte de culcare, faptul ca stai intr-o pozitie orizontala permite ca substantele continute sa ramana in interiorul vaginului si sa isi faca treaba.In orice caz, uleiurile continute si alte substante se vor scurge din vagin cand te vei ridica din pat, a doua zi dimineata.Acest lucru este firesc si este in regula.
Sexul vaginal este interzis din mai multe motive, dar principalul motiv este transmiterea bacteriilor din exterior, a celor de la nivul uretrei si modificarea pH-ului.In plus, este interzisa introducerea oricarui obiect in vagin (tampoane interne, jucarii sexuale, degetul in afara momentui in care te speli bine pe maini si introduci ovulul daca nu are aplicator) etc. din aceleasi motive si pentru ca introducerea de obiecte, inclusiv frictiunea produsa de penis, poate irita vaginul si poate destabiliza si mai mult flora vaginala.Aceste lucruri banale si care sunt ok in conditiile unui vagin sanatos, devin o problema in cazul unei infectii vaginale.
In acelasi context, nu se fac nici spalaturi vaginale (acestea nu sunt recomandate in general, oricum si oricare ar fi situatia). Igiena se face doar extern, te stergi cu un prosop curat si uscat, eviti lenjeria intima din material sintetic si ultilizarea de absorbante zilnice, produse cosmetice cu parfum etc.
Tu faci cum doresti.Nimeni nu te va controla, dar daca vrei sa scapi de aceasta infectie si sa nu ii dai sanse prea mari sa revina, atunci ar fi intelept sa ai grija de aceste aspecte.
Multa sanatate!
Mulțumesc, dar acum nu știu ce sa fac cu cutia de pastile care este pentru iubitul, să o duc înapoi cu bonul, nu știu dacă o va mai primi, am dat și 80 lei pe toate 3, cam mult, a zis ca nu vrea să le ia, m-a întrebat cum se numesc, și scrie că sunt pentru infecții vaginale, și că el nu este femeie, sau ca nu e doctor sănătoasă
Pai explica-i ca daca el nu le ia, te va reinfecta atunci cand veti avea contact sexual sau va putea infecta chiar si o alta potentiala viitoare partenera, depinzand de natura infectiei.
Incearca sa ii explici ca aceasta mentalitate invechita nu este sanatoasa si ca va va afecta, in principal pe tine.
Nimeni nu il poate obliga sa ia tratament, dar este egoist din partea lui sa nu o faca, deoarece faptul ca nu il afecteaza pe el in mod direct, nu inseamna ca nu iti afecteaza tie sanatatea.Barbatii nu sunt afectati fizic de astfel de infectii, dar sunt purtatori.
Daca el nu il ia, posibilitatea sa te reinfecteze este mai mare de 90%. Asta inseamna ca exista sanse mari ca tu sa iei tratamentul degeaba.
Mă voi reinfecta daca folosim prezervativ? Bolii nu are mi-a spus, și nu am făcut neprotejat de când stau cu el, nu stam în aceeasi casa
Depinde mult de tipul infectiei. Avand in vedere ca i-ai spus medicului despre formele de protectie, nu crezi ca nu i-ar mai fi dat partenerului tau tratament daca nu ar fi considerat necesar?
Aici nu vorbim de BTS, vorbim de infectii cu fungi sau bacterii cu o rezistenta destul de mare, mai ales fungii.Prezervativul ajuta in acest caz? Sigur ca da! Dar sa nu uitam ca aceste microorganisme despre care vorbim nu traiesc doar in vagin sau pe suprafete ale partilor genitale.Pot trai si in medii mai ostile sau in care nu te-ai gandi, de exemplu in gura (exemplu Candida) si sa te reinfecteze prin oral, sau chiar prin simplul gest de a-si umezi degetele cu saliva ca mai apoi sa iti stimuleze vaginul, de exemplu.Trichomonas poate trai in afara corpului aproximativ o ora, asta insemnand ca exista posibilitatea ca el sa iti fi atins vaginul, sa fi luat parazitul pe mana si apoi sa fi ajuns pe penisul lui, unde sa fi ramas.Desigur, par scenarii un pic exagerate, dar exista aceste posibilitati, chiar daca sunt mici.In plus, fungi precum Candida albicans sunt deja prezenti in corpul nostru.Problema intervine atunci cand se inmultesc peste masura.
Faceti cum doriti, desigur, dar nu inteleg reticenta la niste pastile, mai ales ca nu ii spui tu de capul tau sa le ia, ci au fost recomandate de medic.
Daca le duci la farmacie, ai bonul si inca sunt sigilate, este destul de posibil sa iti poti recupera banii pe ele, dar ar fi bine sa nu lasi timpul sa treaca prea mult.
Sa mă reinfecteze prin oral cum? La oral te referi? Eu cred ca si cu prezervativul dacă nu te speli după, am mai stat și așa, tot se face infecția sau și dacă mă spăl tot rămâne în vagin uleiul de pe prezervativ, nu mi stimulează vagonul cu degetele
Decât 10 lei zile trebuie, ele sunt 20, pe celelalte 10 să le arunc?
"Oral" am scris, deci la asta ma refer Din oras nu prea ai cum, decat daca mergi cu fusta fara lenjerie intima si te asezi pe banci sau daca iti introduci degetele murdare de afara in vagin.Dar acestea sunt lucruri care nu se intampla in cazul unei persoane cu un minim de igiena, deci excludem asta.
Am dat doar exemple.Nu am spus ca voi faceti neaparat acele lucruri in intimitate.Era doar ca sa ai un tablou mai amplu asupra anumitor posibilitati.
Daca infectia este recurenta, atunci cu atat mai mult inteleg de ce medicul i-a recomandat si prietenului tau tratament.
Nu este necesar sa raspunzi daca nu doresti, dar gandeste-te ca astfel de infectii vaginale se pot dobandi in diverse moduri:
-igiena: si nu ma refer neaparat la igiena precara, dar poate fi vorba si de un exces in acest sens, de exemplu spalaturile vaginale care sunt cea mai intalnita forma de igiena gresita care produce, de fapt, infectii, in loc sa curete.Alt element poate fi prosopul care ar fi bine sa fie utilizat doar de tine, sa fie curat si uscat.
-absorbantele si absorbantele zilnice: sunt persoane care nu au o problema atunci cand le folosesc, dar in cazul persoanelor mai sensibile, acestea ajuta la dezechilibrul florei vaginale si a pH-ului, inlesnind infectiile.
-contactul sexual.
-contactul cu diverse obiecte infectate: prosoape, lenjerie si chiar daca foarte rar, hartia igienica din toaletele publice sau chiar asezatul pe astfel de suprafete.Cazurile sunt foarte rare? Da! Dar exista.
Pentru ca infectia este recurenta, ar fi ideal sa ai grija la aceste aspecte si poate iti convingi si prietenul sa ia tratament
Pai 10 zile, 20 de pastile.Nu ai spus ca sunt 2 pe zi?
10×2=20.
De ce le-ai arunca?
Si chiar daca ar fi in plus, de ce sa le arunci.Iti doresc sa nu, dar daca vei mai avea nevoie pe viitor? Atata timp cat sunt in termen, le vei putea folosi.
Poate sa fie vorba si de la toalete, sau tampoane din exemple care mi le ai dat dar nu toate, spalaturile vaginale am mai făcut si fac ca am zis ca se curata asa... prerzervativul știu că te scapa si de boli
Am început sa le iau, farmacista mi-a spus sa le iau asa, de la doctor nu am fost atenta prea mult și după nu am mai întrebat-o, de la ea am auzit parcă să iau pe la 12 ziua, a zis prietenul meu că le ia și el, dar acum nu pot să i le duc să le ia, peste 1 lună poate daca o sa pot sa ma duc la el, sunt și cu școala de șoferi acum
Spalaturile vaginale nu sunt necesare.De fapt, sunt o mare problema deoarece afecteaza flora vaginala si modifica pH-ul, distrugand bacteriile bune si inlesnind inmultirea haotica a fungilor precum Candida albicans.
Pentru curatarea si hidratarea vaginului exista deja secretia vaginala, mai mult decat suficienta in indeplinirea acestor roluri pentru care exista deja in mod natural.
Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant.Cauta si informeaza-te astfel incat rutina ta pe viitor sa nu iti mai afecteze sanatatea zonei intime. Uneori facem anumite lucruri pe care le consideram benefice, dar realizam mai tarziu ca reusim sa facem exact opusul.
Numai bine!
Am băgat în vagin ovulul, mi-a curs pe tampon culoarea galbena din el, maine trebuie sa ma spal, nu? Doar 1 seara scrie
Ce tampon?
Ideea era sa nu folosesti tampoane sau abdorbante, ci doar lenjerie intima din bumbac sau chiar sa dormi fara lenjerie daca poti.
Daca nu stai pe orizontala, curge si daca curge imediat este ca si cum nu l-ai fi pus.Se pune noaptea ca sa stai intinsa in pat si sa nu curga.Nu e vorba de ora.Asta nu e relevant. Poti sa il pui si la 2 ziua daca stii ca tu atunci stai in pat si dormi.Important este sa il pui atunci cand ulterior vei ramane intinsa in pat cateva ore.
Dimineata cand te trezesti si seara inainte sa il pui iti faci dus normal, igiena zonei intime doar extern.
Nu vreau sa par negativista, dar daca nu faci tratamentul corect, nu numai ca nu isi va face efectul, dar exista posibilitatea ca infectia sa devina mai rezistenta si sa fii nevoita sa faci un tratament mai indelungat ulterior.
Desigur, astea sunt doar niste sfaturi cu buna intentie.Decizia asupra propriei sanatati iti apatine in totalitate.
Doctora mi-a spus să pun și tampon seara și să dorm după, dimineața nu știu dacă să pun, nu pot sta nu mai în pat, a curs, tratamentul tu cum ai spune să fac nu cum scrie pe cutie?
Orizontal cum ca nu înțeleg?
Orizontal...
Stai pe verticala= cand esti in picioare sau in sezut.
Stai pe orizontala= cand esti intinsa in pat, culcata.
Fa cum doresti tu si cum crezi mai bine.In principiu cum scrie pe cutie e cel mai bine.
Poate doresti sa spui cine este aceasta doamna ginecolog minunata.As vrea sa o intalnesc, sa merg si eu la dansa
Cu ce este minunata? Mie nu mi s-a părut chiar așa, îți spun în privat
Glumeam doar pentru ca din cate ai spus, mi-am dat seama ca nu e prea stralucita.Scuze daca te-a deranjat...
Nu m-a deranjat, da, nu este prea strălucită, este prima oară când merg, daca voi fi pe stop tot va trebui să le folosesc pe cele intravaginale sau să mă opresc?
Tratamentul trebuie continuat.Nu este ideala situatia, dar intreruperea tratamentului ar reprezenta o problema.
Eu sper că voi scăpa cu ce mi-a dat, am de ceva timp această problemă și am amânat-o, nu i-am zis doctorei și nici ea nu m-a întrebat, m-a întrebat dacă am mai fost la ea și "Ce secreție "?
Ar fi fost bine sa ii spui.O infectie spontana se trateaza diferit fata de o infectie recurenta.
Dar sper ca organismul tau sa reactioneze intr-un mod pozitiv la tratament si sa iti rezolvi problema.
Da, la fel și eu, am pus una, tot curge după ce merg să urinez
Pai, stai un pic!
Parca pastilele pe care le luai pe cale orala erau 2 pe zi. Ovul este unul singur si se aplica atunci cand stii ca nu te vei mai ridica din pat si vei sta culcata, intinsa, pentru a evita scurgerea lui din vagin.De aceea se recomanda seara, inainte de culcare, pentru ca dupa aceea sa nu te mai ridici in pozitie verticala.
Nu te ajuta cu nimic sa il aplici si apoi sa stai in picioare sau in sezut.
Da, am luat o pastilă de dimineață după ce am mâncat care sunt 2 pe zi, eu am pus ovulul acum 1h
Pai asta zic.De ce l-ai pus acum stiind ca o sa stai in picioare sau in sezut ulterior?
Fiindca este unul pe zi, il pui inainte de culcare.Nu conteaza ca te culci la 2 noaptea sau la 7 seara.Important este ca dupa aplicare sa stai intinsa total in pat.
Se face asa pentru a evita sa se scurga. Daca se scurge imediat nu mai are efect.Trebuie sa ramana in interiorul vaginului cateva ore.
Am înțeles
Poate și de la tampoanele acelea discreet parfumat s-a format candida
Dacă au reacții adverse să mai continui?
Foarte posibil de la absorbantele acelea zilnice de care spui, care mai au si parfum...
Ce reactii adverse sa aiba? Simti cum ca ar fi ceva nelalocul lui?
Am mai avut o stare de rău
Cineva mi-a spus o ruda, ca am luat de la prietenul meu infectie ca mi am inceput viata sexuala cu el, și ca nu este bine, trebuia sa mai astept