Servus @funky2! Eu cred că ar trebui să te dai cu o loțiune calmantă pentru după plajă, pentru că pielea s-a deshidratat. Evită să te mai expui imediat la soare, iar dacă mai stai la plajă protejează-te cu creme de protecție, consumă legume și fructe în stare crudă.
O zi cu zâmbet să ai!
Inainte de mancarime nu te-a usturat? Daca in primele 1-2 zile ai simtit arsura sau usturime, atunci cand simti mancarime este semn ca ai fost ars/a si pielea se regenereaza, dupa 2-3 zile stratul de piele arsa va incepe sa ti se duca.
Aveti grija cu expunerea la soare, durata (10-15 min) si ora (inainte de 10 dimineata, dupa 17 seara), excesul duce la diferite afectiuni ale pielii printre care si cancerul.
Bronzarea creaza si dependenta, atunci cand stai la soare organismul secreta serotonina, care creaza o stare de bine, asa nu-ti dai seama nici cand te arzi.
Am uitat sa spun, mancarimea trece de la sine cand incepe sa ti se cojeasca pielea veche.
Pana atunci poti da cu o crema hidratanta si cu ceva usor mentolat, care sa calmeze un pic mancarimea.
S-ar putea sa fi facut o alergie si deci, in niciun caz nu trebuie sa mai mergi o perioada la plaja. Exista la farmacie alcool mentolat cu care te dai pe spate. Iti creeaza o senzatie de racorire si o vreme nu te mai mananca. In plus, daca ai si ceva bubite de la alergie, ti le ususca. Totusi, ca o recomandare (din partea medicilor dermatologi), ar fi bine ca plaja s-o faci intre orele 8-11 si dupa ora 16, cand razele ultraviolete sunt benefice pielii. La orele amiezii aceste raze sunt f.f. puternice si produc arsuri la nivelul pielii.