| blablablab a întrebat:

Buna, TPU, am iesit pozitiv la testul de covid, dupa mine pare o raceala si nimic mai mult in sensul ca eu personal n-am gust si miros si atat, astea sunt singurele simptome, daca ati fost si voi pozitivi mi-ati putea impartasi experienta? Nu m-as supara, am intrat initial pentru a va spune ca ma cam supara sinusurile, am nasul cam uscat si ma ustura cand respir mai ales cand ies afara la aer rece, daca stau cu nasul in plapuma e mai ok dar asa...si as vrea daca aveti vreun sfat sau ce as putea face sa-mi treaca? La faza asta cu usturimile cauzate cand respir aer rece, eu nu stiu ce sa zic de covid asta, poate sunt norocoasa ca nu e grav dar mirosul e pierdut in proportie de 80% iar gustul 40-50% si atat straight face... astept raspunsuri, multumesc anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Medicul de familie ti-ar recomanda niste antibiotice, si de asemenea paracetamol -pentru ca nu s-a inventat medicamentatie impotriva covid-ului.
Cauta ca in camera in care stai sa fie aer cald -dar nici prea umed, nici prea uscat. Totusi, camera, casa, trebuiesc aerisite cateva minute pe zi. Trebuie sa ajuti organismul sa se refaca. Nu uita nici de exercitii, si niic de alimentatia sanatoasa, de odihna...
Sanatate!

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce sa faci decat procedura standard. Izolare toatala 14 zile împreună cu membrii casei si suni medicul de familie.

| Zuzu1991 a răspuns:

Gustul depinde de miros, daca iti astupi nasul, iti pierzi 50% din gust
ce poti sa faci e sa te izolezi, mai ales de familie, pentru 14 zile

| badpanda a răspuns:

Am avut acum doua luni.Toata familia.
Eu am luat paracetamol si aspirina. Mirosul si-a revenit dupa o saptamana.

| InOrOut a răspuns:

Ai iesit pozitiv. Daca mai faci o data iti iese negativ. Asa merg testele in Romania. Daca faci de 10 ori, iti iese 5 ori pozitiv 5 ori negativ. Stiu cazuri. Cand esti racit se infunda nasul si evident se pierde mirosul. Mare lucru. Pentru raceala este paracetamol.