| fataaaa a întrebat:

Buna TPU.Am inca o intrebare PENTRU FETE.In fiecare zi trebuie sa am secretii vaginale sau vine neregulat? Va rog dati-mi un raspuns si va rog fara comentarii jignitoare! P.S:Mie imi vine neregulat si vreau sa stiu daca e normal

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| navinia a răspuns:

Pai eu am am si imi vine neregulat! imi vine de mai multe ori pe saptamana, de mai multe ori! dai stai linistita! m-am dus la doctor si a spus ca e normal! asa e la inceput dar dupa o sa vina regulat! bafta! :* funda?

6 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Am să-ţi răspund chiar dacă NU sunt fată!

"Scurgerea vaginală alb gălbuie" ( "lichid alb si gelatinos" ) despre care spui este secreţia vaginală NORMALĂ şi o vei avea până la menopauză ( întreruperea fiziologică a ciclurilor menstruale ).

Doar că, aspectul secreţiei vaginale normale DIFERĂ în funcţie de perioada de fertilitate în care te afli.

Vezi mai multe detalii la linkul :
http://www.mamicamea.ro/sanatate-femei/secretia-vaginala-normala.html

Dacă acea scurgere/secreţie NU are miros urât/deranjant şi NU este însoţită de mâncărimi sau usturimi, şi dacă are o culoare albă/transparentă ( eventual puţin spre roz ) atunci NU ai de ce să te îngrijorezi.

Iar dacă secreţia de care spui, dacă este ALBĂ cremoasă/lipicioasă ( uneori brânzoasă ), urât mirositoare şi însoţită de usturimi sau mâncărimi ( interne sau externe ) – poate reprezenta o candidoză.

Dacă, în schimb, secreţia este urât mirositoare ( eventual de altă culoare ) atunci este vorba de o INFECŢIE – situaţie în care TREBUIE să mergi la GINECOLOG : o să-ţi facă un test de secreţie vaginală ( "lamela" ) şi va identifica microbul/tipul infecţiei - în funcţie de asta îţi va prescrie şi tratamentul necesar.

Vezi alte detalii referitoare la secreţiile vaginale ANORMALE la linkul :
http://www.sitemedical.md/......l%C4%83cut

Toate cele bune.

| fataaaa explică (pentru bursuc001):

Secretia mea este alb-galbuie, nu miroase urat, pe scurt, este perfect normala la infatisare si miros.Intrebarea mea era daca este corect daca vine neregulat?

| bursuc001 a răspuns (pentru fataaaa):

DA, este normal să vină neregulat!

| Mayuri a răspuns:

Secretiile vaginale NORMALE (clare, transparente cel mult usor albicioase, fluide si usor vascoase dupa ovulatie, fara miros) variaza cantitativ, dar in principiu trebuie sa existe zilnic.

| roxi27 a răspuns:

Buna! vine neregulat.happy NU trebiue sa-ti faci griji.mi s-a intamplat si mie.

| fataaaa explică (pentru roxi27):

Multumesc pentru raspuns!