Întrebare recomandată | HeartDoodle a întrebat:

Am inceput sa tin dieta de cateva zile, dar eu sunt plecata in fiecare zi la scoala de la 11:30 la 20:30. Intrebarea mea e ce as putea sa mananc seara si ce as putea sa imi iau la scoala sa mananc?
PS: Tin sa mentionez ca nu tin o dieta anume, pur si simplu am renuntat la dulcuri.
PS2: Sunt lacto-ovo-vegetariana.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Keyna a răspuns:

Ideea e ca nu e foarte bine sa fii ovo-lacto-vegetariana, caci iti restrictionezi unele vitamine, proteine... pe care ar trebui sa le ai pentru a te dezvolta corect. Poti evita carnea, dar sa mananci de 2-3 ori pe luna macar.
Cat despre dieta, seara nu manca paine, dulciuri, nu bea sucuri. Nici pastele nu sunt chiar asa potrivite.O sa-ti fie foame, deci nu te infometa doar pentru ca asa crezi ca o sa slabesti! Daca iti e intr-adevar pofta de dulce, mananca fructe, cel putin eu asa fac...
PS: am fost si eu ovo-lacto-vegetariana cam 1 an de zile happy.

| m00n a răspuns (pentru Keyna):

De ce nu? Fara carne=fara acizi ribonucleici=fara guta la batranete
Carnea poate fi inlocuita cu succes de ciuperci si fasole, au exact aceeasi cantitate de proteine

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Masa de dimineata este importanta. Ai nevoie de energie peste zi. Iar daca vii asa tirziu acasa, mai bine "sari" peste cina sau ia un iaurt.

| m00n a răspuns:

1.mic dejun copios cu multi carbohidrati. Poti manca si panine cu multe fibre de preferat(cateva felii), oua fierte, masline, cascaval, chestii de-astea care chiar nu fac rau.
2.o gustare inainte sa pleci(eu mananc de obicei un iaurt cu fructe pe zi)
3.un mar la scoala, un iaurt, un sandwich cel mult.Ideea e sa nu mananci porcarii de la magazin. Poti manca iarasi paine ultrafibre, sau chifle din acelea cu multe seminte(sunt foarte hranitoare)
4.seara un iaurt dietetic

Eu in loc de ciocolate, cornuri, napolitane etc o rog pe mama sa-mi faca biscuiti de casa cand are timp ca sa ii mananc in timp ce-mi beau cafeaua. Daca nu am asa ceva, mananc din cei bogati in fibre de la Balocco(2-3)

| Tess a răspuns:

Ciao. Este destul de greu să găseşti alimente care să întrunească aceste condiţii. În afară de fructe (banana este cea mai indicată, chiar dacă are multe calorii, ai nevoie!) ai putea căuta în magazine "pâinici" (nu ştiu cum se numesc în Ro) din orez, sunt insipide dar îţi ţin de foame şi nu îngraşă. Ai putea lua crackers (biscuiţi cu făină integrală, fără lapte şi ouă, aşa se numesc în Italia). Sunt foarte hrănitori şi dietetici. Pentru reţete de mâncare gătită poţi vizita acest site: http://reteteindraznete.blogspot.ro/......ost-z.html
Important e să nu te înfometezi că nu e bine decât pentru câteva zile. Produsele din soia conţin foarte multă sare, în general. Atenţie.
Baftă.

| geolinooo a răspuns:

La scoala iti poti lua un mar si un iaur cu cereale! Iar seara poti manca o mancare gatita din legume..in fine in general renunta la paine si dulciuri. Te sfatuiesc sa iti faci o dieta pe caiet sa te orientezi in fiecare zi pentru a sti ce sa mananci.