Eu iti recomand sa vorbesti cel ma bine cu medicul de familie!
Ca asa ti-as spune, dar eu am avut varicela, nu varsat de vant.
Poi varicela nu-i acelasi lucru cu varsatul de vant?
Pai eu stiam ca da dar am zis sa nu te induc in eroare.
Si sa stii ca eu nu am avut si la cohi si la organe.
Da..si eu am avut si e ingrozitor :-ss..Sa te duci la farmacie si sa ceri solutie mentolata sau pudra.
M-am dat cu solutie mentolata, dar ma gadila mai tare . Mi-am rupt din greseala 2 Si doare ingrozitor
Nu mai face asta.Iti raman ditamai semnele eu am 2 pe fata si nu trec niciodata.Te va ustura vreo 2 zile dar rezista
Nu ai voie antibiotice (:
incearca sa lasi bubele sa treaca de la sine fara sa te scarpini. Siii. trebuie sa te dai cu solutia mentolata ca sa se usuce si sa cada mai repede cojile. Insanatosire grabnica :*.
Si, inca ceva, nu ai voie sa iesi afara sau sa iei contact cu oameni din afara locuintei tale.
Nu ai voie sa mananci acrituri ( castraveti murati; ghebe; bureti ) sau lucruri facute la gratar.
Asta a fost tot. (:
Paa-paa:*
Deci nu am voie salata de rosie si castraveti ? E acra da imi place . Lucruri facute la gratar adica lucruri prajite?
N-ai voie lucruri prajite.
Salata nu! Pentru ca trebuie sa si pui otet in ea, si nu ar fi ideal sa faci asta cand ai varicela. Otetul inflameaza bubele din interior.
In ochi nu o sa se faca si nici pe organele genitale... daca nu te scarpini bineinteles...ca daca o sa te scarpini o sa iti ramna semn si trimite-o pe mama ta sau pe cineva sa iti i*a o crema de la farmacie cu aia trece repede funda ai voie sa mananci orice
Eu am schimbat-o pe sora mea cand avea varsat de vant si avea si pe fund si si in fata (sper ca in fata se intelege de la sine, ca nu vreau sa il inlocuiesc cu alt cuvant)
Nu te supara, dar cel putin eu nu am zis nimic de aparitie blandutelor, pe organele mele genitale. Acolo NU am. Am intrebat daca pot sa apara pe organele interne.
Difera de la persoana la persoana, eu am avut asta iarna si nu aveam bubite in interior doar cateva in gat, (eu am avut la craciun si nu am iesit afara)
Ai grija sa te speli deacum foarte rar pe cap, ca se poate sa le spargi si daca sunt mari si pline cu lichid deala faci cratere acolo , in rest o baie calduta e recomandata ( cica ) pe ochinu cred ca ai cum sa faci acum, doar iarna, pentru cae frig si daca iesi afara se agraveaza, un prieten de-al meu a facut otita ca a iesit afara
Varsatul de vant este o boala usoara, dar poate da complicatii serioase cum ar fi pneumonie, encefalita, infectii bacteriene ale pielii. Dupa atacul bolii, VVZ ramane in corp, ramanand intr-o stare latenta in celulele nervoase si se poate reactiva la varsta adulta pentru a cauza Zona zoster. Varsatul de vant dureaza intre 7 si 10 zile la copii dar are o perioada mai mare la adulti. Perioada contagioasa Incepe la 2 zile dupa aparitia veziculelor pe piele si dureaza pana cand se acopera de cruste. Un copil cu varsat de vant ar trebui izolat aproximativ o saptamana. Nu trebuie tinut in casa pana cand cad toate crustele. Persoanele bolnave sau care au probleme cu sistemul imunitar nu trebuie sa vina in contact cu varicela, si nici femeile insarcinate.Nu se prescriu antibiotice pentru tratarea varsatului de vant deoarece aceasta boala este cauzata de un virus. Antibioticele se administreaza doar in cazul in care copilul dezvolta o infectie secundara de natura microbiana. Copiii si celelalte persoane care fac boala si au un sistem imunitar slabit au nevoie de un tratament antiviral (acyclovir). De obicei, tratamentul care se da la domiciliu este orientat pentru usurarea mancarimii si pentru scaderea febrei. Pentru mancarimi se pot folosi comprese umede sau bai racoroase, la fiecare 3 sau 4 ore in primele zile. Baile cu fierturi de cereale pot ajuta. Baile nu raspandesc varsatul de vant. Tamponati corpul (nu frecati) pentru a-l usca. Lotiunea cu calamina este utilizata de obicei pentru mancarime, dar nu puneti lotiune langa ochi sau pe fata bebelusilor. Taiati unghiile scurt pentru a preveni scarpinarea care poate conduce la infectarea veziculelor rupte. Eruptia din interiorul gurii poate provoca dificultati la mancare. Administrati fluide racoroase si usoare, mancare pasata. Evitati orice mancare sau bautura care contine acizi cum ar fi sucul de portocale si in special sarea. Durerea din gura poate fi usurata cu ajutorul acetaminophenului (Tylenol). Veziculele din zona genitala pot fi dureroase. Se pot aplica cremele anestezice care atenueaza durerile. Pentru reducerea febrei se utilizeaza o medicatie fara aspirina, cum ar fi acetaminophenul (Tylenol). Aspirina nu se foloseste la copii cu varsat de vant sau alte infectii virale deoarece poate cauza sindromul Reye.La copii de obicei este suficienta luarea masurilor generale pentru imbunatatirea simptomelor. Pentru febra se administreaza paracetamol sau ibuprofen, evitandu-se intotdeauna aspirina (acidul acetilsalicilic), a carei folosire in cazul varicelei este asociata cu aparitia complicatiilor. Mancarimea se poate trata cu lotiuni antipruriginoase sau cu antihistaminice orale. Alte masuri care se pot lua pentru evitarea leziunilor cauzate de scarpinarea pielii sunt taierea in totalitate a unghiilor si o baie zilnica cu sampon cu PH neutru.
Tratamentul general in caz de varicela sau varsat de vant, consta in repaus la pat si regim alimentar usor, lacto-fainos-zaharat, in perioada de febra. Febra se poate combate cu aspirina, paracetamol. Trebuie acordata o atentie deosebita la igiena pielii si a mucoaselor, pentru a evita infectarea veziculelor.
Copilul nu trebuie sa se scarpine, acest lucru cauzind alte infectii bacteriene. Unghiile trebuie taiate pentru a reduce eficienta scarpinatului.De asemenea, copiilor mici li se pot pune manusi ca sa nu se scarpine. Este indicata pudrarea pielii cu talc mentolat.
Majoritatea celor care au avut varsat de vint (varicela) devin imuni la aceasta boala pe tot restul vietii. Cu toate acestea, virusul ramine latent in tesutul nervos si poate recidiva mai tirziu in herpes zoster. Reimbolnavirile sint exceptioale, totusi, uneori poate interveni si un al doilea caz de varsat de vint. Analiza singelui poate confirma imunitatea persoanelor nesigure daca au avut boala sau nu.
Este importanta izolarea bolnavului de varicela in perioada contagioasa a bolii de acele persoane care nu au suferit boala in trecut, in special aceia care prezinta risc crescut (adulti, adolescenti, viitoare mame sau imuno-deprimati).
Http://www.sfatulmedicului.ro/arhiva_medicala/varsat-de-vant-adult Ai aici tot ce ai nevoie! funda?
Pai prima data nu ai voie sa te scarpini deoarece iti vor creste mai multe si nu ai voie sa iesi din casa si nu trebuie sa faci baita!
E adv, din proria experiaenta o sa te manace dar incearca sa eviti scarpinarile ... poti sa mananci, poti sa bei. daca ai febra nu ai voie sa ia algocamina si nu ai voie sa faci baie...