Bună Smile!
În primil rând nu trebuie înfrânte fomea şi pofta.Trebuie doar să le deosebeşti. Confundarea lor este cea mai mare greşeală pe care o poţi face în timpul unui regim. Dacă ţi-e foame trebuie să mănânci! Foamea apare deoarece nu ai mncat suficient. Dacă la sfârşitul unei zile simţi senzaţia de foame înseamnă că nu ai ingerat suficiente calorii în ziua respectivă, deci...ai ţinut o dietă hipocalorică.(ceea ce nu e bine). Pofta...e ceva diferit.E senzaţia că ai mânca ceva, cu toate că stomacul tău nu mai are nevoie.
Cum le poţi deosebi?
În primul rând, dacă nu au trecut cel puţin 2-3 ore de la ultima masă şi simţi că ai mânca ceva e cel mai probabil că îţi este poftă şi nu foame.
De obicei atunci când ţi-e foame ai mânca aproape orice(doar să te saturi), în schimb... pofta apare 99% pentru alimente nesănătoase: dulciuri,sucuri, chipsuri, prăjeli...şi alte prostii
Dacă ţi-e foame şi aştepţi ceva mai multă vreme...va începe să te doară puţin burta, în cazul poftei eşti plină, dar tot mai vrei...simţi gustul cu creierul nu cu stomacul.
Foamea invocă plânsete(la figurat,bineînţeles), iar pofta urlete: ''DECI, DACĂ NU MĂNÂNC O CIOCOLATĂ ÎN 3 MINUTE,... ÎNNEBUNESC!'' Poate sună cam nebunesc citatul,dar chiar mă reprezintă, atunci când vreau ceva dulce.
Pofta vine din creier, iar foamea din stomac. Propoziţia asta trebuie să o reţii!
Sper că te-am ajutat să înţelegi diferenţa dintre foame şi poftă!
Acum să continuăm...
Am ţinut şi eu o dietă de 900 de calorii, şi îţi spun sincer că am simţit FOAME. Credeam că 900 e acceptabil, dar defapt...am descoprit că e chiar hipocaloric.
Am început de o săptămână o altă dietă. Am slăbit până acum 1 kiloram şi 300 de grame. Să vezi şi să nu crezi! Tot ceea ce am făcut a fost să reduc numărul pâinilor mâncate zilnic, să nu mai mănânc după ora 8 seara şi nu mai consum chipsuri şi sucuri(carbogazoaze), iar de fiecare dată când îmi era foame... mâncam, iar când îmi era poftă... încercam să mă abţin. Am redus şi dulciurile.
Deci...pe baza experienţiei proprii am ajuns la nişte concluzii pe care am să ţi le spun şi ţie:
1. Dieta hipocalorică e menită eşecul. Orice dietă ţii trebuie să aibă minim 1000-1100 calorii. Tu ai înălţimea mea, deci ai voie cam atâtea calorii ca şi mine. Trebuie să mănânci între 1000 şi 1500 calorii ca să slăbeşti. Începe de la mai mult şi apoi redu, nu începe brusc.
2. Trebuie să deosebeşti foamea de poftă.(Ţi-am explicat cum)
3. Renunţă la băuturi carbogazoaze/chipsuri/prăjeli/dulciuri. Primele 3 va trebui să le scoţi complet din alimentaţie,fiindcă sunt foarte nesănătoase. Dulciurile nu sunt foarte nocive(unele). Ciocolata neagră chiar face bine(asta am citit undeva), dar ai grijă la cantităţi!
Dacă eşti o persoană pofticioasă nu încerca să le scoţi pe toate într-o singură zi. Fă-o treptat, căci altfel nu vei reuşi. Sau...mai ai o variantă:Renunţă la ele mai rapid, dar acordă-ţi o zi (o singură zi) de răsfăţ pe săptămână. Dar sper că ştii ce înseamnă să EXAGEREZI.
4. Analizează-ţi regimul şi vezi care sunt alimentele pe care le consumi în exces şi încearcă să le reduci. La mine este pâinea în exces, de aceea am reuşit să slăbesc reducând-o.
5. Nu trebuie să mănânci după ora 20!
6. Mestecă mâncarea încet şi te vei sătura mai repede.Savurează totul, nu înfuleca totul!
7. Minim 30 de minute de sport de 3 ori pe săptămână sunt chiar recomandate.
8. Dacă îţi notezi undeva ce ai mâncat după fiecare masă,şansele să mănânci prostii sunt mai mici, deoarece nu o să îţi placă ce vezi pe hârtie şi te vei ambiţiona.
Apropo...Cel mai recomandat este să slăbeşti 0, 5 kg pe lună, deci...cred că vei ajunge la greutatea dorită în aproximativ 2 luni.
Îţi urez succes!
♥ Buna, draga mea! Am trecut si eu printr-o perioada dificila, incercand sa slabesc, acum iar ma lupt cu poftele de ceva dulce. Am reusit sa slabesc in jur de vreo 4-5 kg, cam cat ai vrea tu sa slabesti...Sincer, eu am reusit iarna, deoarece vara ai pofta de mai multa mancare, de inghetata, dulciuri si multe altele ♥, si e mai dificil putin. Dar nu te da batuta! Si eu incerc sa slabesc din nou, si iti spun reteta cu care am slabit pana acum, dar cand am vazut ca am slabit, nu m-am putut abtine, si am inceput iarasi sa mananc dulciuri . Deci, mancam dimineata : ba niste cereale [ dar care sa nu fie cu ciocolata ] integrale, cu miere, vanilie, simple., ba o omleta/un ochi cu salata de rosii si cateva feliute de salam, ba o salata, ba o paine prajita cu miere/dulceata si un pahar cu lapte. Asta depinde de ce pofta ai! La amiaza mancam ciorba/supa, apoi, peste vreo 30 de minute mancam felul 2 = garnitura [ orez, cartofi piure, cuscusi, cartofi naturi, in niciun caz prajiti! ] + carne [ peste, snitel, chiftelute, gratare, dar care sa nu fie prajite in ulei, si in tigaie cu apa, sau chiar nimic.] Iar, ultima masa imi era alcatuita din ceva foarte, foarte usor : ceva fructe, iaurturi [ de baut, doar cu fructe sau simple ], sau o felie de paine unsa cu ceva usor : margarina, pateu, miere.
! Cele mai importante reguli :
♥ Nu mananci dupa ora 6! In nici un caz, daca chiar ti-e foarte foame, mananci un fruct, dar nu seara tarziu, pentru ca contine zaharuri si acelea ingrasa!
♥ Bei foarte multe lichide! In niciun caz sucuri, doar apa plata si ceauri, sau eventual sucuri, dar naturale si facute in casa!
♥ Nu mananci dulciuri deloc! Daca totusi mori de pofta de ceva dulce, mananca niste cereale integrale cu miere, paine cu dulceata, sau biscuiti cu miere. Dar acestea le mananci rar, putin si nu seara! Dar preferabil ar fi FRUCTELE!
♥ Consuma cat mai multe fructe si legume, dar in timpul zilei, nu seara!
♥ Buna, draga mea! Am trecut si eu printr-o perioada dificila, incercand sa slabesc, acum iar ma lupt cu poftele de ceva dulce. Am reusit sa slabesc in jur de vreo 4-5 kg, cam cat ai vrea tu sa slabesti...Sincer, eu am reusit iarna, deoarece vara ai pofta de mai multa mancare, de inghetata, dulciuri si multe altele ♥, si e mai dificil putin. Dar nu te da batuta! Si eu incerc sa slabesc din nou, si iti spun reteta cu care am slabit pana acum, dar cand am vazut ca am slabit, nu m-am putut abtine, si am inceput iarasi sa mananc dulciuri . Deci, mancam dimineata : ba niste cereale [ dar care sa nu fie cu ciocolata ] integrale, cu miere, vanilie, simple., ba o omleta/un ochi cu salata de rosii si cateva feliute de salam, ba o salata, ba o paine prajita cu miere/dulceata si un pahar cu lapte. Asta depinde de ce pofta ai! La amiaza mancam ciorba/supa, apoi, peste vreo 30 de minute mancam felul 2 = garnitura [ orez, cartofi piure, cuscusi, cartofi naturi, in niciun caz prajiti! ] + carne [ peste, snitel, chiftelute, gratare, dar care sa nu fie prajite in ulei, si in tigaie cu apa, sau chiar nimic.] Iar, ultima masa imi era alcatuita din ceva foarte, foarte usor : ceva fructe, iaurturi [ de baut, doar cu fructe sau simple ], sau o felie de paine unsa cu ceva usor : margarina, pateu, miere.
♥ Nu mananci dupa ora 6! In nici un caz, daca chiar ti-e foarte foame, mananci un fruct, dar nu seara tarziu, pentru ca contine zaharuri si acelea ingrasa!
♥ Bei foarte multe lichide! In niciun caz sucuri, doar apa plata si ceauri, sau eventual sucuri, dar naturale si facute in casa!
♥ Nu mananci dulciuri deloc! Daca totusi mori de pofta de ceva dulce, mananca niste cereale integrale cu miere, paine cu dulceata, sau biscuiti cu miere. Dar acestea le mananci rar, putin si nu seara! Dar preferabil ar fi FRUCTELE!
♥ Fa mult sport si multa miscare, chiar si umblatul prin casa, si stersul prafului.
Eu in fiecare seara faceam abdomene!
Pe cuvantul meu de fata, ca aceasta dieta functioneaza! Te rog sa o incerci si vei vedea rezultate Bafta la slabit, si te incurajez! :-xx Funditaa?
Pe cuvantul meu de fata, ca aceasta dieta functioneaza! Te rog sa o incerci si vei vedea rezultate Bafta la slabit, si te incurajez! :-xx Funditaa? ♥
Pe cuvantul meu de fata, ca aceasta dieta functioneaza! Te rog sa o incerci si vei vedea rezultate Bafta la slabit, si te incurajez! :-xx Funditaa? ♥
incearca sa ti faci un program, niste ore fixe la care sa mananci si la care sa dormi, asigura te ca dormi suficient minim 8 ore. si poti manca ciocolata sau mancare mai consistenta la micul dejun pentru a avea energie, la pranz ceva mai echilibrat si sa incluzi si un fruct, iar ultima masa adica cina sa fie la ora 6 si mananci ceva usor, apoi nu mai mananci nimic toata seara si incearca sa renunti la bauturi acidulate si prajeli...tot ce e fiert sau crud e sanatos ai putea sa iesi doar pe afara cu prietenii, sau sa te plimbi cam 30 de min in fiecare zi( cred ca e mai bine decat sa faci sport) sper ca te am ajutat:d
Deci, in primul rand trebuie sa-ti intiparesti in cap ca 'TREBUIE SA SLABESC'. Nu fa greseala sa nu te infometezi, pentru ca kilogramele pierdute prin infometare in cateva saptamani, le recapeti in cateva zile. Trebuie sa te duci la sala, sa faci sport si sa te mentii in forma.
Renunta la carnea de porc si de vita, la prajituri, ciocolata,paste, pentru a slabi mananca carne de pui dezosata,peste si curcan asociata cu salate,branza, lapte, oua dar nu in cantitati mari, paine foarte putina iar ca sa-ti treaca poftele si chiar foamea mananca pepene rosu, si bea 3 in 1 la festa, fa miscare toata ziua incepand cu treburile prin casa, plimbatul cainelui, sau jogging incat la sfarsitul zilei sa te simti obosita si sa mergi f mult pe jos mananca acum ca este vara multe legume si fructe
Bafta! eu am reusit asa, funda?
Buna!
eu nu am mai mancat dupa 6 seara si a mers...j mancam doar o datape zi pe la 2 cam asa.sau de 2 ori.
funda! cel mai bine este sa nu mai mananci dupa 6 seara.bafta!:*
Nu este nevoie de un anumit regim,ci doar de putina atentie la alimentatie si de un program regulat de exercitii fizice.
Elimina din alimentatie produsele fast-food,mezelurile si alte preparate,dulciurile(le poti inlocui cu fructe,pe care le poti amesteca cu iaurt,stafide,chiar si putin zahar sau miere),chips-urile,sucurile si alte porcarii din comert si nu consuma in cantitati mari nuci, seminte, alune sau fistic.Fiind inca vara,axeaza-te pe fructe(in special pepene rosu),legume,salate,supe, ciorbe, lapte si branza.In rest, mananca incet si mesteca bine mancarea si bea minimum 2 l de apa zilnic(consumata inainte de masa va reduce pofta de mancare,iar consumata dupa masa,aceasta mentine senzatia de satietate mai mult timp).Eu, spre exemplu, depasesc cu putin 3 l/zi(in timpul verii). Portiile trebuie sa fie medii,nici prea mult,nici prea putin(astfel vei asigura organismului energia necesara).In rest,mananca incet si mesteca bine mancarea(lucrul acesta te va ajuta sa nu mananci mai mult decat e nevoie).Cea mai importanta, in schimb, este miscarea.30 de minute de alergare zilnica,cu viteza medie, te vor ajuta sa slabesti frumos, treptat si sanatos.Eu nu am avut niciodata probleme cu greutatea,am fost mereu slabuta,dar tinand cont de multe dintre sfaturile mele(nu de toate, intrucat nu am vrut sa slabesc), m-am mentinut foarte bine.Succes.
Nu mai lua bani la tine in oras, roaga-i pe ai tai sa nu iti mai cumpere dulciuri si roag-o pe mama ta sa gateasca mancare mai de regim (:
mdc98 întreabă: