| Florin_Mihai_1996_nqE9 a întrebat:

Am NEAPĂRAT ajutor. Acum, m-am luat așa, dintr-o dată, o iritație,daca as putea sa i spun așa, in gat. Când înghit simt ceva in gat. Am băut apă, dar tot nu s-a dus. Mă sperie, pentru că simt așa...că o coaja de măr. Dar nu am mâncat măr. Am mâncat o înghețată, dar culmea este că nu mă doare in gat. Doar am acea iritație, nici macar nu știu dacă este iritație. Vă ro, dacă știți ce am. Și un tratament! Doctorul mi-a spus acum câteva luni că nu am nimic in gat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Expertis a răspuns:

Buna ziua. Aceasta este o problemă foarte frecventă, înainte de tot ce vă sfătuiesc să nu vă sperie și să vă liniștiți. Există multe remedii naturale, fără a fi nevoie să mergeți la medici sau așa ceva. Puteti bea un pahar de apa calda cu suc de lamaie si o lingurita de miere sau un pahar cald de lapte cu miere de cateva ori pe zi. Mierea exercită o acțiune sedativă, antitusivă și de înmuiere pe membranele mucoase ale tractului respirator. De asemenea, lichidele reci ajută în unele cazuri la iritarea gâtului, cu excepția cazului în care aveți o răceală. Încercați să faceți acest lucru de mai multe ori pe zi, deoarece de obicei nu durează mult. Sper că am fost de ajutor și am grijă, dar acum că începe frigul.

17 răspunsuri:
| Denila123 a răspuns:

Încearcă sa scuipi, go lești migdalitele

| Expertis a răspuns (pentru Expertis):

Sa aveti grijă, acum începe frigul*

| Florin_Mihai_1996_nqE9 explică (pentru Denila123):

Nu iese. Am incercat. Adică simt că iese, dar nu de tot

| Florin_Mihai_1996_nqE9 explică (pentru Expertis):

A, și am uitat sa va spun! Am mâncat și alune! S-ar putea să îmi ramana o coaja de aluna in gat?!

| Expertis a răspuns (pentru Florin_Mihai_1996_nqE9):

Poate fi o posibilitate, dar este dificil să se întâmple așa ceva, deoarece coaja nu este foarte groasă. Cred că este un sintom, inflamatie a amigdalelor, uneori ceea ce simțiți este unul dintre primele simptome. Încercați să beti ceva cald noaptea și de câteva ori pe zi.

Parca s-a dus mai jos coaja aia...cred că am doar o coaja

| Denila123 a răspuns (pentru Florin_Mihai_1996_nqE9):

Așa aveam si eu, scuipam pe fiecare zi sa golesc amigdalitele, poate crezi ca e o prostie ce spun în continuare, încearcă sa umpli o gura de benzina si se dezumfla amigdalitele, alta metoda ar fi așa sa spargi un ou amesteci cu sare il bati si il legi cu un fular si se dezumfla intr-o ora doua, medici nici nu stiu prea bine, ei își eau salariul cei interesează pe ei.

| Expertis a răspuns (pentru Florin_Mihai_1996_nqE9):

Mă bucur. Și cum vă simțiți acum? Sunteți bine?

Bine...doar că am putina greata și văd că și o mică arsura in gat

| Violleta2022 a răspuns:

Este clar ca nu ai nimic in gat, decat o infectie, care trebuie tratata.
Mergi la medic sa-ti faca un excudat faringian si sa-ti dea antibioticul respectiv pentru bacteria care o ai in gat, ca sa-ti dreapta iritatia si infectia.
Ce ti-a spus doctorul acum cateva luni, a fost dupa ce te-a consultat acum cateva luni, dar o infectie poate sa apara in ultimile 24 de ore si atunci, trebuie alta consultatie si tratament.

| Florin_Mihai_1996_nqE9 explică (pentru Violleta2022):

O vecina mi-a spus că dacă îmi scapă pe gat, nu este bine. Și că o sa vomit

| Violleta2022 a răspuns (pentru Florin_Mihai_1996_nqE9):

Vecina ta este medic?
Daca nu, fugi la doctor sa te tratezi, nu prin babe si vecini, ca risti ca infectia sa se cronicizeze si sa faci peniclina injectabila, cand situatia ta va fi f grava.

Bun. Până la urmă, eu nu cred că este nevoie de un medic. Credeți că este nevoie neapărată? Gen, nu credeți că o să treacă? Nu am timp sa mă duc...

O infectie netratat nu trece( se vindeca) de la sine, dar se agraveaza si cand ajungi in urgenta iti ia de 3 ori mai mult timp sa te pui pe picioare si probabil antibiotice infectabile.

Eu sincer nu cred că am o infecție, de la ceva rămas în gat happy

Poti sa crezi ce vrei, dar nu te mai plange, mergi la medic daca chiar te deranjeaza.

Pai mi-a trecut