Buna,
Daca imi permiti, o sa incerc sa iti prezint situatia asa cum o vad eu...
Tinand cont ca nu se cunosc (aici) exact situatia ta si in primul rand personalitatile voastre (a ta si a prietenului tau) este, cred eu, irelevant sa discutam despre mutat (cu toate ca, asa cum au scris si ceilalti, o persoana alcoolica este de cele mai multe ori o sursa de stres si, din pacate, este o sursa cu care greu se poate comunica iar din aceasta acuza ar fi de preferat ca respectiva sursa sa nu se mai afle in mediul vostru -cotidian!- de viata lucru care se poate traduce cam in trei feluri: [a]fie o internati pe ea undeva unde sa poata primi ingrijire si eventual sa fie ajutata si pe segmentul de recuperare; [b]puteti face in asa fel incat sa o mutati sau [c]va puteti muta voi).
Este o vorba care spune cam asa:
"Daca vrei (cu adevarat), poti!"... si, prin echivalenta, "Daca nu vrei cu adevarat, NU poti!"... asta in legatura cu "Daca as pleca cu chirie m-as imbolnavi de tot de neajunsuri etc.", lucru care cred ca mai mult este un blocaj psihic decat o realitate care se va intampla in mod concret!
Tulburarile de vorbire apar, din punctul meu de vedere, pe fond psihosomatic... adica de la stres, de la "inima rea". Din pacate, de aici se poate ajunge ~usor la diverse afectiuni de sanatate si anumite boli (ai putea face ulcer, spre exemplu).
Teama despre care ai mentionat este, in principiu, pe fondul unei increderi de sine nu foarte bine puse la punct. Aceasta teama practic te face sa intrii in sistem de auto-aparare si practic devii mai pesimista, mai negativista, incepi sa nu faci decat lucrurile care se prezinta sub forma unui tipar, repetandu-se de "n" ori, etc.
Spre exemplu, eu cred ca aici ("Daca as pleca cu chirie m-as imbolnavi de tot") este vorba despre teama ci nu despre o convingere de-a ta! Oare ma insel?
Starea de nervi (asociata cu teama)... nu as numi-o stare ci mai mult o incercare a subconstientului tau de a exprima si de a elibera o tensiune negativa acumulata peste anumite limite... gandeste-te, daca vrei, la "picatura care a umplut paharul".
Starile de veselie si nervozitate reprezinta, dupa cum sper ca observi si singura, o situatie de duplicitate, de contradictie, ceea ce cu toate ca nu este anormal (in anumite limite) este in schimb nesanatos din punct de vedere psihic si apoi fizic (mai ales daca dezvolti o boala psihosomatica -adica o problema fizica care se dezvolta avand drept cauza/sursa o problema psihica-)!
Din perspectiva mea eu zic ca mai sus sunt cateva motive destul de bune pentru a nu intarzia sa apelezi la un psihoterapeut (ci NU la un psihiatru, ca sa fie clara treaba!).
La medicul neurolog psihoterapeut eu cred ca este ok sa apelezi in masura in care practica si NLP-ul (programarea neuro-lingvistica ce are rol si in dezvoltarea personala -adica si in dezvoltarea increderii de sine-) dar sincer sa fiu as apela mai degraba la un psihoterapeut cu competente NLP (care tine mai mult de psihologie decat de neurologie) decat la un medic neurolog deoarece consider, cum am scris si mai sus, ca problema este mai accentuata pe partea de psihologie decat pe cea de neurologie (lucru care nu este exclus luand in calcul partea somatica a problemei -adica tulburarea de vorbire-).
Daca doresti, o sa iti trimit diseara numarul de telefon al unei terapeute din Bucuresti.
Numai bine!
Cel mai bine e sa pleci din casa aia ca intr-o zi iti vor ceda nervii si poate ajungi pe la spital cu probleme mintale. Asa nu poti trai, plecati in chirie sau la tine acasa unde e pace.
Ia-l pe prietenul tau de acolo si mergeti undeva sa stati singuri.Vb cu un psiholog si soacrei tale recomanda-i un centru de dezalcolizare.Nu are rost sa mai stati acolo ...parerea mea. uite si un site de unde te poti programa la un psiholog singura sau cu prietenul tau http://www.psihoterapie-dad.ro/index.html si ce sa zic, multa rabdare si bafta! funda?
E evident ca situatia te-a afectat. Chiar daca spui ca te-ai obisnuit, subconstientul e inca afectat de stresul din casa. Poate daca vei merge la doctor iti va rezolva problemele dar ma intreb, stand in aceeasi casa in continuare, nu crezi ca-ti va face rau? Stiu ca in bolile datorate stresului, prima masura e eliminarea(sau cel putin evitare) cauzei ce a provocat stresul. Si atunci ce o sa faci? Eu nu stiu sa-ti recomand un doctor pentru ca nu sunt din Bucuresti, vroiam doar sa-ti spun parerea mea si cred cu tarie ca singura solutie este ca voi doi sa va mutati singuri. Sunt sigura ca puteti gasi si chirii mai ieftine, o garsoniera e suficienta, voi doi nu aveti nevoie de mai mult. Faceti un pic de efort financiar, asa veti sta linistiti. Mult noroc in tot ceea ce iti doresti sa faci si multa sanatate! Pupic!
Daca as pleca cu chirie m-as imbolnavi de tot de neajunsuri etc.aici am conditi am unde manca etc.aceasta femeie e bolnava si cand e treaza e de o parsivitate rara.acum are nervi maine nu sa mai intamplat nimic.eu m-am obisnuit insa pana ma obisnui m-a afectat
Atentie! Problemele de natura medicala sunt probleme serioase care necesita asistenta/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativa si in nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare va recomandam sa apelati la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament.
asta scrie cand vrei sa adaugi comentariu! situatia ta ii una f dificila! ai fost crescuta intr-un loc linistit si ai dat de unu ce ti-i afectat psihicul! am vazut ca mai zicea cineva mai jos pleaca de acolo.da! pleaca! vb serios! cu tot cu prietenul tau! sunteti 2.va descurcati voi cumva cu 2 salarii.mna.viata buna n-o sa ai acolo! si mai bine acum, cat se poate face ceva nu cand ii prea tarziu sau.cam tarziu! pleaca cat poti u de repede de acolo.te distrugi.
Acum mai este cum mai este dar gandeste-te, daca vreodata vei avea un copil il vei putea creste intr-un astfel de mediu, unde sunt numai tipete si certuri? Ai doar o solutie si anume sa te muti, asta daca nu face dumnezeu o minune pentru soacra ta sa-i vina mintea la cap sau poate face o ciroza si o internati intr-un spital forever(dar bine inteles ultimile 2 afirmatii sunt pure speculatii asa ca muta-tea)
Multumesc pentru raspunsurile voastre mult de tot,stiu ca as putea cu chirie insa deocamdata nu este cazul,daca pe parcurs situatia va fi mai grav vom vedea ce face, deocamdata este bine, daca am fi stat la bloc nu se putea sta insa stam la casa si este mai bine ea la parter si noi la etaj ce ne desparte este bucataria.
Daca era ceva in care nu puteam sta cu siguranta nu rezistam.cu internatul ei la dezalcolizare nu se baga nimeni nici copii nici sotul care este un pampalau ca sa zic asa.nu are nimeni ce ii face cand ii vine doru se mai drege si ea.ma mir cum de nu face ceva,dupa mahmureala ii este rau din cate am vazut, zic pentru ca cand bea, consuma preferata ei vodca Skandi de genu. Oricum multumesc mult si o sa ma duc la un consult
Yugeen cand poti astept numarul de contact al acelei persoane.multumesc inca odata tuturor