anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am nevoie de ajutor vostru.
Am 14 ani, de 1 an adica la 13 ani am inceput sa ma simt diferit (mentionez ca tot atunci am luate 2-3 palme in aceiasi zona a cpaului destu de taricele)
Au aparut niste stari de oboseala si usoara ameteala si parca amorteala.
Ma refer la oboseala mentala, totul parca se trage de la spatele capului (ceafa)
Ma simt diferit de parca nu as mai fi eu, de parca as fi inchis in mine.
Iar asta ma distruge psihologic, ma gandesc prea mult la asta si ma streseaza de asta mi-e frica sa nu apara si atacuri de panica.
In schimb nu am dureri de cap, macar atat.
Va rog, daca stiti de la ce se trage aceasta stare de oboseala ameteala si tampenie sau cum se poate trata ar fi perfect, Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Justmed a răspuns:

Ehe cred ca e din cauza pubertati, de la o palma cand de puternica ar fi nu poti pati nimic ...asa zic eu

| costis a răspuns:

Parca n-as crede sa fie de la asta. Oboseala e normala, dar nu la varsta asta. Iar ameteala cere un consult; din pacate neurologii nostri sunt cam limitati si cred ca nu o sa iti gasesaca nimic. Starile astea pot sa apara si dupa o viroza sau o raceala puternica, si dupa excese sexuale (iarasi nu cred sa fie cazul tau). Daca ameteala e de la anemie se vede la analize (hemoleucograma) si se amelioreaza cu niste vitamine minerale, fructe, niste pulpe de pui. Si se simte si la cateva pastile de spirulina.
Poate fi si de la probleme digestive.

| boogdan91 a răspuns:

Mergi la medic, e posibil sa ti se traga de la palmele alea.

| Panteryas a răspuns:

Nu sunt asa disperat cum par de ce am spus, doar ca atunci cand ma gandesc prea mult la asta simt mai tare iar cand nu ma gandesc nu prea mai simt.

| Karelia123 a răspuns:

Mergi la medicul de familie sa iti dea niste pastile, poate faci si niste analize si daca ai psiholog in scoala te poti duce la cabinet dupa ore ca sa te consulti.Sanatate!

| PopStarInMyMind a răspuns:

Ar trebui sa mergi la un psihiatru.Din ce ai spus tu, pare ceva psihic.Asa ceva nu se poate trata doar cu medicamente.Trebuie sa faci niste terapii speciale in clinici de specialitate.Sanatate!

| kittyoanaandreescu a răspuns:

Un doctor te poate ajuta din toate punctete de vedere. dar mai intai de asta consulta-te si cu parintii tai

| LovKid a răspuns:

Buna!
Daca ai stari de ameteala si esti mai tot timpul obosita.sar putea nu stiu.sa ai lipsa de calciu sau ceva
Ar fi bine sa te duci sa vezi un doctor.si in legatura cu durerile de cap.si eu am tot 14 ani si am avut o perioada in care aveam si eu dureri de cap.nu mari.dar premanente.adica 2 zile in continu.luam pastile de cap si imi trecea.
Eu te sfatuiesc sa te duci la doctor!
Sper ca te-am ajutat!

| elisabeta1998 a răspuns:

Buna! Sincera sa fiu si eu pateam la fel, insa nu am primit nicio palma, asa cum spui tu.Eu ma simteam ciudat prin faptul ca parca nu eram eu in corpul meu si parca uneori imi puneam multe intrebari ce parca nu aveau raspuns cum ar fi,, dc m-am nascut?,,. stiu ca suna ciudat insa asa faceam.Am tot stat asa,iar dupa un an sau cred ca mai putin,i-am spus mamei,iar ea m-a dus la psihiatru,iar raspunsul a fost acesta:,,Totul se intampla din cauza adolescentei,iar asta ii face pe cei aflati sub,,transformare,,au dorinta sa afle de unde provine si multe alte lucruri pe care adultilor nu le trece prin cap sau pur si simplu nu le baga in seama.,,Sper ca te-am ajutat, insa daca continui tot asa spune-le parintilor sa te duca la un medic, pentru ca nu e grav dar se poate agrava aceasta problema.Pa! Pa!