| stefy9175 a întrebat:

Buna,TPU! Am nevoie de ajutorul vostru.Din totdeauna am avut un par extrem de sanatos, fin, mătăsos la atingere si strălucitor si nu m-am vopsit niciodată.De aproximativ o luna imi cade parul excesiv.La spălare daca imi trec pana prin par raman cu fire in mana,nu am mai patit niciodata asta pana acum. Oricum, din cate am observat nu imi cad din rădăcina, se rup de la jumătate dar a inceput sa se observe in capul meu cateva smocuri de fire mici(ce a mai ramas).
Țin sa menționez ca acum o luna m-am spalat pe cap la salon(de vreo 3 ori pentru ca nu aveam apa calda)iar acolo cand sa ma usuce, știți si voi ca tin feonul pe firul de par.Parul meu nu este obisnuit cu asta, eu imi usuc parul cu feonul foarte rau, iar cu placa l am întins de maxim 10 ori intr-un an.
Va rog frumos ajutați-ma cu un stat, sunt foarte speriata.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MihaiSpeedster a răspuns:

Am avut problema asta pe la 22-23 de ani. Am crezut ca cheleam, deși în familia mea bărbații au toți păr normal. Mi-a recomandat cineva o soluție de păr, de la un magazin de produse naturiste, cu extract de coajă de mesteacăn. La început observam doar pentru câteva zile că nu mai cade, apoi începea iar să cadă. Cred că vreo 6 luni am folosit soluția, și de atunci nu am mai avut probleme. Acum am 47 de ani.

8 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună, ce varsta ai?

| Drimmero a răspuns:

Ce inseamna excesiv? In fiecare zi ne cad intre 50-100 si ceva de fire de par indiferent de activitatea pe care o avem (pieptanat, spalat pe cap, mana prin par), intra in ciclul natural si normal al regenerarii unui fir de par, la femei avand majoritatea un par lung e posibil sa li se para ca le cade excesiv pentru ca au firele lungi.
Daca zici ca le vezi rupte de la jumate, adica nu din radacina inseamna ca ultima oara cand ai fost la salon ti l-au agresat cumva incat ti-au deteriorat varfurile, cred ca in cazul asta solutia este sa-l scurtezi pentru a-l regenera sanatos. Daca nu-ti cad pumni de par, smocuri, zeci de fire de par cand dai de 2 ori cu mana prin el sau nu infunzi canalizarea dupa fiecare spalare pe cap nu trebuie sa-ti faci griji ca nu e o cadere excesiva de par.
Cu alimentatia cum stai? Ai fost stresata in ultimele luni? la tine in familie parintii/bunicii au par des?

| trophin a răspuns:

De la căldură (plaja, stat în soare cu ochelari părând prințesă sau print) Sau de la feon. Sau placa.

| stefy9175 explică (pentru trophin):

La plaja nu am fost, in soare nu stau..ies afara doar dupa ora 8-9. Legat de feon si placa am menționat ca le folosesc rar

| trophin a răspuns:

Apa calda încălzită la aragaz. Sunt 35 + grade... Cine se mai spala cu apa calda? happy big grin

| stefy9175 explică (pentru trophin):

Apa calda încălzită la aragaz? Am zis eu asa ceva? Pe par ma spăl doar cu apa călâie

| trophin a răspuns:

Și broasca se fereste de apa clocita