| alinutza_5974 a întrebat:

Am nevoie de ceva sfaturi care sa ma scoata dintr-o dilema legata de sanatate,am o rana cronica pe col si medicul la care am fost mi-a recomandat sa fac electrocauterizarea, dar am auzit si alta varianta cum ca ar fi mai bine un E.R.A.D,deoarece dupa noile reguli ale U.E,cauterizarea nu este recomandata ca fiind o metodaa de tratament,deoarece in spatele cicatricei,rana poate sa evolueze spre cancer,si de aceea a fost anulata aceasta metoda de tratament fiind inlocuita de elctrorezectie, desi unii medici inca o mai practica la noi in tara si este recomandata de catre ei. DR.meu ma asteapta la cauterizare,desi am aflat ca nu mai este in vigoare aceasta terapie,nu stiu ce sa fac.voi ce ma sfatuiti,in special as vrea sa aud opinia Brigaelei, dar si alte pareri de la alte persoane care au fost in situatia mea sunt bine-venite! va multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Felix65 a răspuns:

Daca ai un medic bun, nu e nici o problema sa faci electrocauterizarea! Au facut-o generatii intregi de femei! Intotdeauna va aparea ceva nou, asta nu inseamna ca ceea ce este "vechi", este si nociv.Multa sanatate!

| mixxjim a răspuns:

Mergi si la un alt medic, eventual la o clinica privata mare (Regina Maria, Sanador) care au aparatura de ultima generatie si medici foarte buni care sunt la curent cu cele mai noi practici. oricum, in orice problema de sanatate importanta (nu o raceala banala) e bine sa ceri intotdeauna parerea a cel putin 2 medici, daca nu chiar 3. sanatate multa!