| doreal a întrebat:

am niste probleme in familie. Parintii mei, tatal lui tata a suferit de scrizofenie, iar la tata nu stiu daca s-a transmis, dar cu cat imbatraneste, cam da semne de ce boala. Mama sufera de despresie, dar acum ma gandesc ca si mama ei sufera la fel, pentru ca nu e normala si nici mama, odata este fericita poti discuta cu ea odata e suparata si nervoasa. Odata m-a batut in somn fara sa stie sad. Vorbeste singura noaptea iar a2a zi nu mai stie nimic. Ea bea si cafea, nu vrea sa se lase de ea, e dependenta, bea cate 3-4 cani de cafea
La mine se poate manifesta unele din acele boli, am 13 ani si imi e frica nu vreau sa ajung sa am scrizofenie paranoica sau depresie, sa iau medicamente. Pot duce o viata normala?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| zwargolak a răspuns:

Poti trai bine merci. nu-ti face griji. daca simti ca ai probleme poti vorbi cu un doctor. du-te la medicul de familie, cel mai bine, nu pune intrebari aici unde-ti poate raspunde un rauvoitor. stiu ca bolile se transmit din tata in fiu si din mama in fiica, deci (esti predispus/a) doar la una din ele. asta nu inseamna ca te vei inbolnăvi.
cel mai bine intreaba medicul de familie sa te trimita la un psiholog.

| doreal explică (pentru zwargolak):

Nu stiu daca ajuta, dar mama dupa ce m-a nascut a avut o suparare mare si de acolo s-a imbolnavit. Nu inainte sa ma nasca era asa, doctorul de familie a spus ca nu sunt predispusa la asa ceva dar imi e frica sa nu am boala lui tata.

| zwargolak a răspuns (pentru doreal):

Ti-asm zis, cel mai bine intreaba un medic, om de specialitate. asa, pe net, toti iti pot da diferite sfaturi.

| doreal explică (pentru zwargolak):

Mswinking

4 răspunsuri:
| MirelaNicoleta a răspuns:

Buna,
Un parinte spunea odata ca depresia apare atunci cand omul nu isi mai gaseste menirea in viata. Depresia apare atunci cand ne subestimam, cand nu suntem multumiti de noi, cand ceilalalti nu mai sunt multumiti de noi. Depresia o poate face oricine, este numita boala secolului, dar este vindecabila.
Te sfatuiesc sa te indrepti catre dezvoltarea personala, ea te va invata sa te iubesti mai multi din propria experienta iti spun ca numai vazandu-i pe parintii tai cum sunt adopti gesturi de ale lor involuntar.