| PinkHD3 a întrebat:

Am o intrebare.
Am fost la dentist acum 2 ore si am facut extractie de 2 masele, am fost cusut etc etc..problema e ca au trecut 2 ore si inca tot sangerez. Ce sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Sophieka a răspuns:

Buna

Depinde de fiecare individ in parte, sangerarile pot tine cateva ore sau chiar 24 de ore.
Fiind doua extractii, situatia e mai dificila iar sangerarile vor persista mai mult.
Eu la fiecare extractie am sangerat aprox o ora din abundenta apoi mai bine de 24 de ore sangerarile au continuat, diminuandu-se treptat.
Ma gandesc, sper, ca extractiile acestea doua de masele au fost una langa cealalta, si nu una in partea dreapta si una in partea stanga de exemplu, pentru ca, nu ar trebui sa se faca 2 extractii la 2 dinti situati in parti diferite. Sa stii ca s-ar putea sa te umflii si sa te invinetesti, mai ales fiind doua extractii.
Sa eviti mancatul pe partea aceea, sa eviti sa vorbesti mult astazi, ceaiuri sau orice este fierbinte, fara lactate sau hrana tare, sa nu te speli cateva zile pe locurile acelea ci doar sa te clatesti cu apa si la noapte si maine-noapte sa ti un prosop pe perna pe care dormi, fiindca, dupa ce adormi, s-ar putea sa sangerezi perna. Sa iti mentii postura de odihna intins/a pe spate cu capul drept.

Te imbratisez, ai sa te faci bine!

| PinkHD3 explică (pentru Sophieka):

Am sunat medicul mi-a pus un pansament cu un fel de medicament tim de 3-4 ori schimbat tot la 20min si mi-a dat si acasa..inca persista si chiar e deranjant pentru ca daca nu imi tin pansament se umple toata acea parte de sange, si da extractia a fost pe aceeasi parte unul langa celalalt.

Chestia e ca eu am inceput sa imi fac griji in privinta asta cu sangerarea, pentru ca nu se mai opreste..si incepe sa ma doara si acel loc la cate pansamente stranse tot tin in gura...

| Sophieka a răspuns (pentru PinkHD3):

Este ok, ai o durere post operatorie. Prin situatia ta am trecut si eu, de cateva ori, si mai urmeaza sa am o extractie.
Maine s-ar putea sa te trezesti umflat/a si vanat/a pe partea unde ai avut extractiile.
Te rog sa aplici sfaturile lui si cele pe care ti le-am scris care cred eu ca sunt aceleasi cu cele spuse de el.
Sa nu uiti sa pui un prosop pe perna pe care dormi, si sa dormi in pozitie dreapta, pe spate.

10 răspunsuri:
| WhiteLife a răspuns:

Daca a fost operatie (spui ca te-a cusut), s-ar putea sa sangerezi mai mult decat la o extractie simpla. Cand am avut maseaua de minte scoasa (era sub gingie, deci cu operatie), stiu ca mi s-a spus sa nu musc, sa nu tin nimic acolo, sa nu beau cu paiul, ci dupa 3h pot consuma alimente usoare (de asemenea fara lactate). Suna mediul inca o data, sau trimite-i un SMS.

| PinkHD3 explică (pentru WhiteLife):

Mie mi-a facut extractie la ultima maseaua din partea stanga jos, si cea de langa ea si incepe sa imi fac griji in privinta cu sangerarea doar ca din moment ce au fost 2 extractii cred ca v-a dura mai mult pana se va vindeca locul.Si o intrebare.Are ceva ca fumez in situatia asta?

| WhiteLife a răspuns (pentru PinkHD3):

Cel mai sigur este sa vorbesti cu medicul. Nu stiu sa-ti spun in legatura cu fumatul, dar daca poti presupun ca e bine sa amani.

| PinkHD3 explică (pentru WhiteLife):

Sa speram ca se gata cu ingrijorarea pentru ca acum am vrut sa imi schimb pansamentul dar din ce vad nu mai curge sange. sper sa se termine ca ma doare gura de la cat pansament am strans in gura

Mai bine abtine-te din fumat!

Ma refer de maine in colo. nu fix azi. pentru ca e riscant.

Da-i corpului tau posibilitatea de a se vindeca mai usor, mai asteapta 2-3 zile. Poate cu ocazia aceasta, reusesti sa te lasi de fumat daca iti doresti, pana la urma, nu cred ca merita sa consumi substanta asta deloc folositoare.