Lamaia ajuta doar la uscarea cosurilor! Nu iti mai atinge fata cu mainile murdare, si nu stoarce cosurile, stoarcerea poate provoca semne!
Uite ce am gasit pe un site :
Se schimba zilnic prosopul de fata sau se folosesc prosoape de hartie de unica folosinta.
Se spala tenul, dimineata si seara cu sapun cu sulf.
Infuzie de trei frati patati, 2-3 cani pe zi. Se pune o lingurita de planta maruntita la o cana de apa clocotita. Se acopera vasul si se lasa circa 10 minute.
Comprese cu tinctura de galbenele. Se pun 10 ml de tinctura de galbenele in 100 ml apa fiarta si racita, se inmoaie compresele si se aplica pe zonele afectate.
Comprese cu infuzie din radacina de brusture. Se pune o lingura maruntita de brusture la 200 de ml apa clocotita, se acopera vasul si se lasa sa stea 15 minute. Se inmoaie cateva comprese sterile in infuzie si se aplica pe zonele afectate.
Se sterge pielea cu un tampon de vata imbibat in infuzie de busuioc. Se pun 2-3 lingurite de planta maruntita la o cana de apa fierbinte. Se acopera, se lasa 5-10 minute, se strecoara si se foloseste infuzia calda.
Comprese cu infuzie de musetel sau se vor folosi pliculetele din care s-a preparat infuzia.
Se tamponeaza cosurile aparute, cu ulei de arbore de ceai sau ulei de cimbru de doua ori pe zi.
Se beau 2-3 cani pe zi de infuzie de galbenele si trei frati patati in cantitati egale. Se pune o lingurita de amestec de plante la o cana de apa clocotita, se acopera bine vasul in care acestea au fiert si se lasa sa stea circa 10 minute. Se strecoara si se bea infuzia neindulcita.
Se sterge fata cu un tampon de vata imbibat in suc de varza alba sau se pun cataplasme cu frunze oparite sau inmuiate cu facaletul ori cu ciocanul de snitele.
Masca cu papaya si smantana. Amestecati bine doua linguri de smantana dulce si doua linguri cu pulpa zdrobita de papaya, pana obtineti o pasta omogena, apoi o intindeti pe piele. Dupa 30 de minute se spala pielea cu apa calda. Stropiti tenul cu apa rece, stergeti prin tamponare si ungeti cu alifie de galbenele sau cu propolis.
Se sterge pielea afectata cu suc de struguri. Se storc cateva boabe, se inmoaie un tampon de vata in suc si se sterge pielea. Se lasa sa se zvante, apoi se clateste fata cu apa calduta in care s-a adaugat putin bicarbonat de sodiu.
Se beau 2-3 cani pe zi cu infuzie de musetel. Infuzia se bea neindulcita.
Se aplica felii de rosii proaspete pe zonele afectate. Dupa 30 de minute se clateste pielea cu apa calda.
Comprese cu infuzie din conuri de hamei. Se pune o lingura de conuri de hamei la 100 ml apa clocotita, se acopera vasul, se lasa 15 minute, apoi se inmoaie cateva comprese sterile si se aplica pe zonele afectate.
Masca cu drojdie proaspata, miere si tarate de grau sau faina de orez. Diluati un bob de drojdie in putina apa fiarta si racita, adaugati mierea si tarate sau faina pana obtineti o pasta omogena. Intindeti pe piele, iar dupa 30 de minute se indeparteaza cu apa calduta. Stropiti fata cu apa rece, stergeti prin tamponare si aplicati un unguent cu galbenele sau propolis.
Un sfat, pe care l-am folosit si eu, prima data spargi toate cosurile si dupa te dai cu pasta de dinti, nici eu n-am crezut pana n-am incercat
Buna! am un raspuns pentru tine : pui apa la fiert si in trebuie timp storci 2 lamai pui 2 linguri de sare si o lingura de otet.
Acneea este foarte intalnita in randul adolescentilor. Nimeni nu stie exact ce anume cauzeaza acneea, sau de ce aceasta se formeaza in perioada adolescenta. Desi oamenii de stiinta nu stiu exact ce cauzeaza acneea, principala cauza se crede a fi ereditatea. De mult timp se considera ca ereditatea are un rol important in sansa unei persoane de a avea cosuri. Daca cineva din familia ta a avut candva acnee, atunci e foarte posibil ca si tu sa o mostenesti. Acneea poate varia de la cea usoara pana la cea severa. Aceasta se formeaza in general la nivelul pielii, mai exact a porilor, atunci cand glandele sudoripare sunt blocate si functioneaza excesiv. Captuseala porului sufera o dezintegrare a celulelor, care sunt apoi purtate spre partea superioara a pielii. Porul se blocheaza, si astfel substanta sudoripara este prinsa sub piele. Acest dop se numeste "camedo". Cand acest dop
se afla sub piele, se numeste "cap alb" sau "camedo inchis".
Si acum, cateva sfaturi pentru un tratament.
Cel mai usor lucru este sa bei apa, pentru a scapa de acnee. Acest lucru este considerat a fi deoarece apa este alcalina, cu un pH de 7.3 si este considerat un tratament natural pentru a scapa de acnee. Daca bei cel putin 8 pahare de apa pe zi, iti va ajuta organismul sa scapi de toxinele care iti afecteaza pielea. Apa ajuta la umezirea pielii si oprirea porilor de a se bloca. De asemenea daca bei apa iti va reduce nivelul de stres si iti va relaxa corpul, permitandu-ti sa ai un somn mai bun.
Incearca sa eviti consumul de cafea, sifon, ceai si bauturi alcoolice deoarece aceste tipuri de bauturi sunt diuretice si consuma mult mai multa apa decat pot celulele sa administreze. Desi strigentii contracta porii si reduc aspectul de aparenta al acneei pentru o scurta perioada, sunt nesanatosi.
Pentru unul, acestia iti usuca pielea, fortandu-ti celulele sa produca cat mai multe uleiuri ceea ce poate duce la o "explozie" de acnee.
Un alt lucru pe care trebuie sa il evitati sunt stimulentele. Stimulente cum ar fi: cafea, ceai, tigari, zaharul din dulciuri si limonada ar trebui sa fie nesanatoase pentru intreg corpul. Aceste stimulente afecteaza sistemul nervos si creierul si poate usor stimula uleiul din glande pentru a incepe sa produca mai mult ulei decat in mod normal. Totusi desi alcoolul, pentru unii pare a fi o eliberare de la stres, acesta este principala cauza a acneei deoarece este un strigent si contracta porii. De asemenea dupa consumul de alcool corpul uman simte nevoia de a dormi si aceasta poate cauza stres.
Un alt factor important este soarele. 15 minute petrecute la soare ajuta la reducerea acneei, deoarece acesta iti usuca pielea actionand ca si un strigent.
De asemenea sunt multe medicamente si creme care sunt folosite sa combata acneea care va pot fi de folos!
Incearca sa te dai cu coaja de portocala odata la 2 zile timp de 10 12 zile, iar timp de o luna fa-ti masca de argila [ argila este in jur de 1, 5 sau 2 lei la farmacii ]. Dar atentie, nu o fa de mai mult de 2 ori pe saptamana! Sau poti cu Clearskin [ este o solutie care contine un fel de spirt care ajuta la uscarea cosurilor si nu lasa impuritatile sa intre in piele ] Bafta, la mine a functionat. Funda?