| AjutorUrgentVaRog a întrebat:

am o intrebare destul de urgenta. Sunt baiat si am 15 ani si o inaltime de 1, 65-1, 67 si 58-60kg. As dori sa stiu daca mai am sanse de crestere. In ultimul an am crescut doar 1cm ceea ce m-a dezamagit complet. As dori sa stiu ce exercitii mai sunt eficienta la varsta mea. Din cate am auzit basketul nu prea mai are efect daca nu il faci de la o varsta mica. As mai avea o intrebare daca manualul de pe situl www.inaltime.ro sau www.inaltimeaperfecta.com sunt de folos. As dori sa stiu si sfaturile unui medic.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Ana_Anna_1994 a răspuns:

Tatăl meu este medic şi îţi răspunde cu plăcere la întrebare.
Da, poţi creşte, dar să nu iei nicio pastilă pentru asta că o să te afecteze foarte mult. Faci cumva sală? Dacă faci, din cauza asta nu te mai înalţi, organismul tău se dezvoltă, mai precis, muşchii şi în loc să te înalţi, te faci mai "lat".
Încearcă să faci puţin sport dimineaţa şi seara să nu te culci târziu.
Iar acele site-uri nu sunt de folos, sper că te-am ajutat. Fundă?

| AjutorUrgentVaRog explică (pentru Ana_Anna_1994):

Sala nu fac, dar am vazut ca m-am latit in umeri in ultimul timp. Dar la cam ce medic ar trebui sa ma duc?

| AjutorUrgentVaRog explică (pentru Ana_Anna_1994):

Nu fac sala. Mi-ai putea spune la ce medic ar trebui sa ma duc pentru un control?

| Ana_Anna_1994 a răspuns (pentru AjutorUrgentVaRog):

Încearcă la medicul de familie mai întâi şi de acolo îţi face el trimitere la altul mai bun.

6 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Sfaturile medicului le iei direct de la el din cabinet în urma controlului medical, nu aici!
Tu crești până la 21 de ani, practică un sport de înălțime, mănâncă cât mai sănătos posibil.
Pa, pa.

| giony54 a răspuns:

Esti la inaltimea care trebuie, vei mai creste pana la 20 ani si baschetul te ajuta chiar acum.

| TPUuser199 a răspuns:

O sa mai cresti, asteapta nu dispera