| MaRiAnAsg a întrebat:

Bună TPU! am o întrebare
Fratele meu a facut puroi la amigdale
Nu a fost încă la doctor, a umplat acolo la amigdale și și-a scos vreo 2-3 bucăți de puroi, de atunci tot spune că îl doare capul și nu aude bine cu urechea(tot s-a întâmplat pe partea dreaptă a capului)
Deci oare aceste chesti sunt cauzate de scoaterea puroiului? sau e mai bine să îl scoți? el spune că i-a curs sânge de acolo..trebuie neapărat la medic cu problema asta? sau se poate rezolva de acasă cu ceva medicament sau preparate medicinale?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DrMihailoviciS a răspuns:

Buna dimineața! Fratele dvs suferă de o infecție clară la amiglale, cu alte cuvinte amigdalita. Este ceva normal, nimic chiar așa de grav. Dar, dacă îl doare și urechea, asta înseamnă ca infecția progresează cu pași mari, necesitând medicamentație CA LUMEA.
Recomand profund cefixima (antibioticul), tinctura de propolis glicolic (chiar daca cel cu alcool este mai eficient, deseori poate tăia respirația), albastru de metilen capsule, iar pentru durere se pot administra analgezice, tip brufen.
Cât de scoaterea pungutelor de puroi, eu sunt de părere că dacă aveți grija, ar fi un pas benefic asupra stopări infecției. Unii încearcă cu degetul sa le scoată, dar NU se face asa!
Că un mic secret... Cumpărați bista pansament steril și niște albastru de metilen lichid.
Înveliți o coada de furculița cu ceva pansament (până sa devina parțial pufos, dar nu prea mult) și strâgeti bine pansamentul pe coada. Acum turnati niște albastru de metil pe coada cat sa fie îmbibat pansamentul corect.
Puneți-va cu fratele dvs într-o zonă luminata, astfel încât să aveți vizibilitate in gâtul sau, și încercați să împingeți in sus ușor acele punguțe de puroi, scoțându le el le f.va scuipa.
Horror, așa-i? Mai, dacă va feriți cu toți de noi doctorii, ce sa va fac?
Ei, faceți asta și va fi mai bine.
Pentru antibiotic, mergeți fuguta azi la un doctor de familie și povestiți același lucru (altfel nu puteti cumpăra antibiotice). Sunt convins ca vă va prescrie antibiotic 100%.
Propolisul îl puteți lua liniștiți, puteți lua o linguriță de vreo 3 ori pe zi. De obicei la infecți mari ustura puțin când se înghite (deoarece își face efectul) dar stați liniștiți.
In caz de febră, faceți un dus recisor, fara înveliri cu apa rece sau alti draci.
Altceva... Liniștit, calm, lasă tigărusa dacă este cazul, sa nu atingi alcoolul, somn și voie bună!
Sper că v-am ajutat, Doamne ajuta!

| MaRiAnAsg explică (pentru DrMihailoviciS):

Daa m-ați ajutat, îmi pare rău, am uitat sa va mulțumesc, a ieșit singure acele pungi de puroi a luat antibiotic?

| DrMihailoviciS a răspuns (pentru MaRiAnAsg):

Super! Mă bucur pentru voi! Doamne ajută!

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Inseamna ca are o infectie serioasa si trebuie sa ia antibiotice cat mai rapid. Si bineinteles pentru asta trebuie sa mearga la medic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

El nu a scos bucăți de puroi din amigdale că puroiul nu e făcut din bucăți. Ce a scos sunt pietre de la amigdale (tonsillolith) care de formează din cauza bacteriilor care se adună acolo. Caută tonsillolith pe google să vezi poze să spună dacă aşa arăta ce a scos. Câteodată sângerează când scoți pietrele astea şi miros foarte rău. Trebuie să facă gargară cu sare şi să aibă o igienă bucală bună.