| xaxi a întrebat:

am o intrebare in special pentru persoanele fumatoare. Dece fumati? Pentru ce fumati? Din ce cauza fumati? Ce va ajuta daca fumati?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| andreeei a răspuns:

De ce fumam, pentru ca suntem prosti.
Pentru ce fumam: pentru ca nu ne putem lasa.
Din ce cauza: la toti a inceput cu anturajul.
La ce ajuta: Dupa ce fumezi, devii dependent, fumatorii fumeaza ca sa-si potoleasca chinul pe care il duc cand devin dependenti

| DoamnaGărgă a răspuns:

Unele persoane se calmeaza atunci cand fumeaza, unele persoane se prostesc ( copii ). si altele asa s.au obisnuit :d, un fel de "tic"

| Anca0402 a răspuns:

O sa incerc sa te lamuresc pe cat posibil. Fumatul de obicei e un moft. Majoritatea pustilor de clasa a 7-a, a 8-a, sau chiar mai mici, incep din teribilism. Stii cum e, aia care fumeaza din clasa ta sunt cei mai smecheri. Pentru ce fumeaza? La inceput ca sa fie cool, sau ca sa se integreze intr-un grup. Dupa un timp devine mai mult un ritual. Discutiile incep cu "hai sa iesim la o tigara", sau "vii dimineata la cafea si tigara?". Multi cred ca tigara ii ajuta sa se calmeze cand sunt foarte nervosi. Total neadevarat. Nu stiu daca se intreaba cum se calmau inainte de a fi fumatori. Apoi la unii se manifesta dependenta, care e mai mult psihica. Fizic nu stiu daca se manifesta chiar atat de rau pe cat descriu unii. Eu am fumat si in clasa a 8-a putin, pana prin clasa a 10-a aveam perioade de o luna sau doua pe an in care mai trageam cate o tigara/doua pe zi, dupa care pauza. Vreo 2 3 ani au fost mai seriosi... ultimii 2 ani de liceu si primul an si jumatate de facultate. Fumatul nu-ti aduce nici macar UN beneficiu. Poate doar putina satisfactie psihica, pe moment. Dar nu iti foloseste la nimic. Si totusi de ce o fac atatea milioane de oameni? Plictiseala, ritualul de care iti ziceam mai sus cu iesitul la tigara, stres, sau pur si simplu pentru ca le place. Da, sunt si oameni carora le place. Pe mine ma dezgusta mirosul de tigara, chiar daca mai trag o tigara din cand in cand. M-am hotarat acum vreo 2 luni sa le las. Pe multi ii sperie, pentru ca isi propun brusc si cred ca o sa doara faptul ca se lasa. Nicidecum. Eu eram la facultate si terminasem un pachet de tigari si am zis asa la o adica, sa le las si eu ca imi miros hainele si respir si cam greu daca fac putin efort. Si asa am reusit sa fumez aproximativ 5 tigari intr-o luna. Nu-i rau deloc avand in vedere ca fumam cel putin 5 tigari pe zi, ceea ce inseamna fumator greu deja. Dupa aceasta luna au urmat 2 saptamani in care mi-am facut de cap pentru ca m-am dus acasa si petreceam in fiecare seara, dar cum m-am intors la facultate, am revenit la regimul cu cat mai putin tutun. O sa se mai intample sa mai trag o tigara doua maxim pe saptamana, dar n-o sa insemne aproape nimic, avand in vedere ca fumez pasiv mult mai mult de atat, pentru ca sunt inconjurat din toate partile de fumatori. Daca nu fumezi, nici sa nu te apuci. Daca fumezi, sa stii ca nu e mare branza sa le lasi. Si sa stii ca e mult mai cool sa nu fumezi. Cel putin in ochii mei asta e mult mai cool decat a fi o afumatoare mobila big grin. Ma scuzi, m-am cam lungit dar am incercat sa surprind cat mai multe aspecte despre fumat.

| georgexxl a răspuns:

De timpit