| CherryHugs17 a întrebat:

am o intrebare legata de birth control pills adica antibebe. Ciclu meu e oribil ma doare fffff mult si din cauza asta lipsesc de la scoala. Am fost la 2 ginecologi amandoi mi-au spus sa iau antibebe. Unul a zis sa iau Yasmin si celalat a zis sa iau Seasonale. Eu ma gandeam sa iau Seasonsle. Am 16 ani, 160 si 46 kg si nu sunt activa sexual desi nu cred ca o sa treaca mult timp pana o sa fiu. Intrebarile mele sunt: ati luat aceste anticonceptionale? Daca da ce simptome ati avut? Care este mai bun? Sunt legate de cancer la san? Am auzit ca un posibil side effect ar putea fi sa creasc marimea pieptului, este adevarat? Vi s-a intamplat? Vi sau facut vergeturi? Fetele ati mai luat antibebe pentru asa ceva? Eu as vrea sa incep ca nu mai rezist mult in ritmu asta cu ciclu. Daca puteti sa imi spuneti despre experientele voastre cu antibebe vas fi tare recunoscatoare. Funda pentru cel mai detaliat raspuns

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Aliutza a răspuns:

Eu nu iau anticonceptionale, dar mai am prietene care au primit tratament cu Yasmin pentru durerile menstruale. Iti regleaza si menstruatia, scapi si de dureri si te si protejeaza de o sarcina nedorita. Exista sansa sa slabesti de la ele si exista si sansa sa te ingrasi, dar nu cu mult. Nu am auzit niciodata nimic despre legatura lor cu cancerul la san. Se poate (nu e o regula) sa-ti creasca sanii putin, dar nu foarte tare (maxim un nr la cupa sutienului). Vergeturile nu apar de la anticonceptionale si nici daca iti cresc sanii putin sau daca te ingrasi cateva kg.
Eu iti doresc sanatate si sper ca, orice decizi sa iei, sa-ti treaca durerile. Te pup