| RainbowDash1 a întrebat:

Am o întrebare lunga.hee hee
Deci, sora mea a început cu vizitele la dentist de acum 3 luni. Si nu prea a avut ce sa-i facă. I-a scos niște Dinți de lapte. Acum insa, sus, in stânga, avea o masea terminată, definitiva, iar lângă ea urma sa crească una de lapte si dentista a zis ca nu ii trebuie implant. Jos, in stânga, avea o masea tot așa, definitiva, praf. A scos-o pe aia iar lângă ea a crescut o masea care a fost scoasă si ea. In dreapta sus, are numai niște colturi si cred ca i-o scoate. Din câte stiu i-a omorât nervul. Jos, in dreapta are o masea definitiva care pana mai ieri era perfecta, acum are parca un început de carie. Toți ceilalți Dinți ai ei sunt definitivi toti. Cu toate ca se spală pe Dinți. Cariile tot apar. Dulce nu mănâncă iar dintii ei sunt extrem de înghesuiți.Acum, dentista a spus sa se ducă luna asta pe 31 sa o vadă un ortodont. Ce credeți ca ii mai face? O sa ii mai crească maselele de 12 ani? Multumesc mult!
As dori doar un răspuns aproximativ sau ceva. Dau funda, promit!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| PeFuga a răspuns:

Buna!
Pentru ca ii cresc dintii inghesuiti, medicul ortodont va supravegrea periodic (la 1-2-3 luni) eruperea dintilor definitivi. In cazul in care unii dintisori nu pot iesi din cauza lipsei de spatiu, ortodontul va sugera purtarea unui aparat ortodontic, fix sau mobil, in functie de poblema pe care o constata. Acest aparat va face in asa fel incat toti dintii definitivi sa aiba loc sa erupa si eventual sa se astupe spatiul ramas liber dupa extractia maselei definitive despre care spuneai.
Ca sa nu i se mai macine dintii, indicat ar fi, intr-adevar, sa faca niste cure de calciu, iar ca sa nu i se mai formeze carii dupa ce vor fi plombate cele deja existente medicul dentist poate face niste sigilari. Sigilarile inseamna acoperirea fatetei pe care se musca cu un compozit (cel din care se fac plombele) pentru a proteja maseaua de viitoarele carii. Pretul este cam ca al unei plombe.

1 răspuns:
| Popescu_Dana_1969 a răspuns:

Din ce povestesti tu, sora ta are o lipsa de calciu. Simptomele lipsei de calciu la copii sunt: intarzierea aparitiei dintilor sau cresterea necorespunzatoare a acestora, carii sau alte probleme dentare, chiar daca se respecta normele de igiena.
Ar trebui sa manance mai multe lactate, in special "branza dulce de vaci". Calciul din alimente se fixeaza mult mai usor decat cel prelucrat.
Este indicat sa mergeti la medic pentru investigatii, iar la ortodont mergeti neaparat.