| Alexandra11_8683 a întrebat:

Am o intrebare putin cam ciudata.De ce atunci cand dorm lovesc pe cineva(odata cand dormeam visam ca eram acasa la verisoara mea si ca nu stiu cum am ajunt la o certa si incepuseram sa ne dam palme...asae si in realitate, si asta am mai patit-o)de ce este chestia asta, sau de ce mai vorbesc in somn uneori? Va rog sa nu radeti de mine dar mai dorm cu parintiibig grinbig grinbig grin

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| TSO7 a răspuns:

Si eu mai visez ca joc fotbal sau dau intr-o groapa si lovesc cu picioarele si in realitate sau mai vorbesc laughing

4 răspunsuri:
| MikeZG a răspuns:

Esti somnambula

| smile14 a răspuns:

happy nu stiu

| lunarwolf a răspuns:

Buna. E firesc sa se intample asa ceva.
Motivul pentru care vorbesti in somn este ca probabil te macina ceva,ai o neliniste interioara.
Stiintific i se spune si somnilocvie. E un termen rezultat dintr-o combinatie intre somn si locvace [vorbaret, limbut]. Creatorii termenului - cercetatorii din medicina - spun ca acest fenomen se produce in timpul somnului lent, cea mai lunga faza a somnului, in care organismul isi reface fortele, iar in perioada copilariei este secretat hormonul de crestere.

Am gasit pe un site ceva ce cred ca te-ar interesa :
„Sa-l vada un doctor?"

Da, daca episoadele de somnilocvie se repeta (mai multe nopti intr-o singura luna), daca dureaza mult si se perpetueaza la varsta adulta. Cine sa-l vada? Un psiholog, pentru ca persistenta acestui „obicei" poate semnala o neliniste profunda, un factor de stres potential periculos. Daca episoadele sunt frecvente, suparatoare (mult zgomot, emotii prea puternice) si „vorbaretul" este obosit ziua, nu se poate concentra etc., se impune o monitorizare a somnului nocturn. Pentru a vedea daca nu cumva este vorba despre o apnee in somn (oprirea temporara a respiratiei, ca urmare a lipsei de oxigen, sau chiar despre epilepsie).

Dar nu cred ca e cazul sa te temi sau sa te alarmezi in legatura cu asta. E firesc,dupa o vreme trece. Insa, daca esti curioasa, vorbeste cu mama ta si roag-o sa te duca la un doctor. happy

Legat de faptul ca simti nevoia sa lovesti...in opinia mea,tu ai un fel de furie interioara pe care ti-e teama s-o manifesti in public. Si subconstientul tau acumuleaza toata energia asta negativa, pe care o scoate la suprafata, creandu-ti un somn turbulent.

Sper ca te-am ajutat. Funda?happy

| pufosheniaaa a răspuns:

Buna draga visele reprezinta de multe ori imaginile pe care creierul le reproduce dupa o zii incearca sa vorbesti cu parintii si incearca sa iti rezolvi problemele pentru ca de aceea nu ai somnul linistit