Si eu mai visez ca joc fotbal sau dau intr-o groapa si lovesc cu picioarele si in realitate sau mai vorbesc
Buna. E firesc sa se intample asa ceva.
Motivul pentru care vorbesti in somn este ca probabil te macina ceva,ai o neliniste interioara.
Stiintific i se spune si somnilocvie. E un termen rezultat dintr-o combinatie intre somn si locvace [vorbaret, limbut]. Creatorii termenului - cercetatorii din medicina - spun ca acest fenomen se produce in timpul somnului lent, cea mai lunga faza a somnului, in care organismul isi reface fortele, iar in perioada copilariei este secretat hormonul de crestere.
Am gasit pe un site ceva ce cred ca te-ar interesa :
„Sa-l vada un doctor?"
Da, daca episoadele de somnilocvie se repeta (mai multe nopti intr-o singura luna), daca dureaza mult si se perpetueaza la varsta adulta. Cine sa-l vada? Un psiholog, pentru ca persistenta acestui „obicei" poate semnala o neliniste profunda, un factor de stres potential periculos. Daca episoadele sunt frecvente, suparatoare (mult zgomot, emotii prea puternice) si „vorbaretul" este obosit ziua, nu se poate concentra etc., se impune o monitorizare a somnului nocturn. Pentru a vedea daca nu cumva este vorba despre o apnee in somn (oprirea temporara a respiratiei, ca urmare a lipsei de oxigen, sau chiar despre epilepsie).
Dar nu cred ca e cazul sa te temi sau sa te alarmezi in legatura cu asta. E firesc,dupa o vreme trece. Insa, daca esti curioasa, vorbeste cu mama ta si roag-o sa te duca la un doctor.
Legat de faptul ca simti nevoia sa lovesti...in opinia mea,tu ai un fel de furie interioara pe care ti-e teama s-o manifesti in public. Si subconstientul tau acumuleaza toata energia asta negativa, pe care o scoate la suprafata, creandu-ti un somn turbulent.
Sper ca te-am ajutat. Funda?
Buna draga visele reprezinta de multe ori imaginile pe care creierul le reproduce dupa o zii incearca sa vorbesti cu parintii si incearca sa iti rezolvi problemele pentru ca de aceea nu ai somnul linistit