| Alexandruuu88 a întrebat:

Am o intrebare:Samburii de caise sunt comestibili? Ce proprietati au?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Codeine a răspuns:

Samburii de caisa contin din belsug Vitamina B17, este considerata a avea efecte benefice in combaterea celulelor canceroase, stimuland sistemul imunitar sa le elimine din organism. Contine fosfor, care tonifiaza memoria. Vitaminele C si E, precum si betacarotenul (B-urile) dau un tonus muscular si mentin organismul tanar. Cand se formeaza calculi duri in vezica biliara din cauza unei cantitai prea mare de colesterol in bila sau atunci cand vezica biliara nu se goleste normal, samburii de caise ajuta la combaterea lor. Ajuta la mentinerea unor valori normale ale pulsului, dar si la ameliorarea durerilor provocate de artrita, pentru ca sunt o sursa de potasiu, samburii si caisele sunt recomandati hipertensivilor, in special vara. Uleiul extras din sambure patrunde in piele fara sa o lase grasa si o hraneste, ofera o hidratare optima tenului

2 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Samburii nu. Miezul de la sambure. Unii sunt amarui.

| Lola05 a răspuns:

Da, sunt. Miezul acela din interiorul sâmburelui, mai exact. Îi spargi ușor cu un ciocănel, dar să nu dai prea tare să distrugi miezul.
Au gust asemănător cu migdalele, probabil și proprietăți asemănătoare. Noi mâncam mulți în copilărie. happy

Întrebări similare