| Mimiiiiii a întrebat:

Am o mica problema.Merg foarte des la toaleta, aproximativ din 30 in 30 minute, si inca ma urinez cu singe si am dureri.Mie frica sa nu am vreo infectie.Ce poate fi asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Ai o infectie, probabil o cistita hemoragica. Ai nevoie de tratament cat mai repede! Du-te la doctor.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cel mai probabil, este vorba de o INFECŢIE urinară ( sau chiar o cistită )...

TREBUIE să mergi la medicul de familie pentru Trimitere la analize/investigaţii suplimentare ( sumarul de urină/urocultura, PREFERABIL cu antibiogramă ), eventual, chiar o Trimitere la ecografie!

Abia după ce ai CONFIRMAREA diagnosticului şi după ce se vede la antibiogramă ce antibiotic este mai eficient în cazul acestei infecţii, vei primi tratamentul ADECVAT!

Vezi detalii despre cistită la linkul :
http://www.sfatulmedicului.ro/......tiala-_589

Toate cele bune şi multă sănătate.

| Hαppiηеss a răspuns:

Da ai o infectie urinara, probabil o cistita.
Trebuie sa te duci cat de repede posibil la un medic nu poti sa stai asa fara sa faci nimic.
Vorbeste cu mama ta, te va ajuta.
Succes!

| Mimiiiiii explică (pentru Hαppiηеss):

Dar de la ce apare ea?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Mimiiiiii):

Cauzele aparitiei cistitei pot fi diverse, cea mai frecventa fiind migrarea bacteriilor din intestin spre vezica. Crizele pot aparea la orice varsta, insa sunt mai dese la pubertate, sarcina, dupa nastere sau la menopauza.
Stergerea sau spalarea dinspre spate catre fata creeaza un mediu foarte propice raspandirii bacteriei dinspre intestin spre ureta. Pentru a evita riscul, sterge-te intotdeauna dinspre fata spre spate si, eventual, foloseste dusul sau bideul de cate ori mergi la toaleta.
Incearca sa eviti lenjeria intima prea stransa, din materiale sintetice. Nu purta chilotii tanga in fiecare zi sau macar cauta unii din bumbac, care nu stau foarte strans pe corp si poarta ceva lejer cand dormi.
O alta cauza a infectiei urinare poate fi deshidratarea. Evita cafeaua, alcoolul si bea cat mai multe lichide zilnic. Urina trebuie sa fie fara miros puternic si deschisa la culoare. Un remediu la indemana este dizolvarea unei lingurite rase de bicarbonat de sodiu intr-un pahar de apa plata de 250 ml. Bea acest continut si apoi incearca sa consumi pana la 2 litri de apa. Evita sucurile dulci, care contin zahar si favorizeaza proliferarea bacteriilor.
Pentru calmarea durerilor, ia doua tablete antiinflamatorii, precum aspirina. Antibioticele sunt indicate in tratarea cistitei, insa pentru aceasta este cazul sa ceri sfatul medicului.
Imi pare bine ca te-am ajutat! happy

| GiorgiaF a răspuns (pentru Mimiiiiii):

E posibil sa fii racita, mergi la medic si stie el ce sa iti prescrie! Nu sta asa ca mai rau faci!

| Hαppiηеss a răspuns (pentru Mimiiiiii):

Ti-a spus RaMmßtein4єνëRr care sunt cauzele, ideea este ca aceasta infectie trebuie tratata medicamentos petru ca se poate agrava.

| anarizescu a răspuns:

Poti avea infectie urinara sad