| DiBianca a întrebat:

Buna TPU

Am o nelamurire, am fost in urma cu 2 zile la ginecolog pentru o ecografie si i-am spus ca de curand urinez foarte frecvent, chiar din 20 in 20 de minute fara usturimi,dureri etc.

Mi-a spus sa merg urmatoare zi la laborator pentru ca s-ar putea sa am o infectie la uretra,asistenta lui dandu-mi un recipient in care sa fac urina de dimineata.

Zis si facut, cand m-am trezit a doua zi asta am facut iar cand am ajuns la laborator doamna de acolo mi-a spus ca nu am procedat cum trebuie deoarece daca nu m-am spalat inainte de a urina in recipient rezultatul iese infectat.

Prima oara trebuia sa fac dus fara sa urinez, sa ma spal bine cu sapun si apa dupa care (aici vine partea neinteleasa de mine) : Primul Jet cu urina merge in tualeta iar al doi-lea jet il pun in recipient.

Adica cum fac? Dupa ce ma spal fac putina urina in tualeta dupa care ma opresc sa imi fixez recipientul sa fac in el?

Nu am pus prea multe intrebari si a fost greseala mea, dar ma simteam stanjenita pentru ca in cabinetul femeii era o prietena dea ei cu care statea la barfa si ma simteam stanjenita de aceea femeie pentru ca se uita insistent la mine...

Multumesc, dau funda si va doresc o dimineata buna!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DragonZone a răspuns:

Da asa se ia analiza de urina te speli inainte urinezi un pic inainte pentru a se duce eventuale impuritati dupa care urinezi in recipient nul umple jumatate este suficient

| DiBianca explică (pentru DragonZone):

Multumesc,asa am procedat!

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Chiar daca ceea ce urmeaza poate parea scarbos, se face cam asa: dimineata la trezire, intri in cada si te speli cu apa si sapun pe organele genitale si perineu, te clatesti foarte bine. Apoi, este mai usor sa continui in cada: urinezi un prim jet in cada, te opresti si apoi urinezi in borcanul de analiza. Ulterior, faci dus si speli cada cu Cif.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

DA, ai înţeles perfect, asta este procedura "standard" ( corectă ) de a recolta urina pentru test :
Dimineaţa când te trezeşti faci duş FĂRĂ să urinezi, te speli bine cu apă + săpun, iar după o clătire îndelungată urinezi primul jet în toaletă, apoi te opreşti şi urinezi în recipientul pentru analize, după care ( evident ) te speli iar.

Toate cele bune şi multă sănătate.