Hai sa iti spun ceva: in procesul de digestie, hrana ajunge in stomac unde este descompusa cu ajutorul acidului clorhidric, acest acid este secretat in permanenta, in momentul in care in stomac nu este mancare, acest acid incepe sa atace peretele stomacului, si de aici, se ajunge la boli foarte grave, chiar fatale. Apoi din stomac hrana ajunge in intestinul subtire, acolo are loc procesul de absortie intestinala prin care hrana transportata prin sange ajunge la toate celulele din corp, la toate organele vitale, si fara mancare ce mai ajunge la aceste celule? Nimic, daca infometarea dureaza mai mult de 3 saptamani de obicei se ajunge la moarte.La fel si in intestinul gros noi avem o flora bacteriana care daca ii dam hrana aceasta ne secreta vitamina B si K dinte care vitamina B este necesara functionarii sistemului nervos.In momentul in care acestor bacterii nu le dam hrana, ele nu ne mai dau vitamine si astfel sistemul nervos e afectat, si de aici cred ca orcine isi poate da seama ce probleme pot aparea, inima incepe sa nu mai functioneze, probleme cu rinichii, ficatul, ajungi sa nu te mai poti misca deoarece muschilor le trebuie hrana. Prietena ta ar trebui sa mearga la medic pana nu ajunge la morga.
Da, din pacate are semne de anorexie.Nu stiu ce te-as putea sfatui. Eventual sa o convingi sa mearga la un psiholog.Nu e treaba ok cu ea.Deloc.
Buna.Si eu am aceeasi inaltime si aceais greutate, si ma chinui sa ma ingras si nu pot. Daca nu mananca, poate face ulcer ( ca mine ) si nu este deloc okay Incearca sa-i spui cat de riscant este pentru sanatatea ei, sau daca doreste, sa consulte un psiholog.
Are probleme grave....cu capul
La 1, 70 m are 46 de kg? Pai ar trebui sa mai puna inca vreo 14 kg CEL PUTIN!
Dacă ea e slabă, şi are impresia că e...grasă, şi nu mai respectă o alimentaţie corespunzătoare, se numeşte anorexie. Cu timpul se poate agrava rău, însă există tratamente.Citeşte şi tu pe-aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Anorexie_nervoas%C4%83