| QueenE a întrebat:

Am o prietena ff buna care e gravida are 20 de ani si fumeaza pe zi o tigare de PallMall mentol,.
Credeti ca ii poate face rau copilului?
A si uneori nu fumeaza in fiecare zi cate o tigare pe zi!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
15 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Tigara este inca un factor de risc. Asta nu inseamna automat ca va naste un copil bolnav, dar riscul acesta este mai mare daca fumeaza. Este decizia ei, dar una dupa care se poate, pana la urma, sa regrete toata viata.

caramela
| caramela a răspuns:

Buna! dauneaza, asta inseamna ca tine mai mult la viciul ei, decat la ingerasul pe care il va aduce pe lume...
O zi buna si sarbatori Pascale fericite!

| Tourniquet a răspuns:

Mama mea fuma cand era insarcinata cu mine si uite ce s-a intamplat. M-a nascut prematur, am avut hidrocefalee si inca am probleme cu glanda tiroida. Am fost si inca sunt foarte bolnavicioasa...
Ale naibii tigari!
Spune-i sa nu faca greseala asta. Sa se opreasca, chiar daca a fumat pe parcursul sarcinii. sad

| JohnnyBi a răspuns:

Si asa apar copiii cretini pe lumea asta. din mame incompetente care nu ai nicio treaba cu subiectul, dar le place sa se **** fara anvelope, ca e mai cool fara. daca nu ai voie sa bei alcool in timpul sarcinii, cum dracu tutunul sa nu dauneze? ii face bine, sa stii. o sa aiba un geniu neinteles drept copil, si nu e vina lui cu nimic

| QueenE explică (pentru JohnnyBi):

Deci JohnnyBi daca esti un taran prost mai bine nu raspunde, era o intrebare decenta, e parerea ta si nu am nimic inpotriva ei, dar nu sa vb asa puteai sa raspunzi intr-un mod mai decent.
Stiu si eu ca fumatul dauneaza, dar am vazut o gramada de cazurii in care femeile gravide fumau nu una ci trei tigari pe zi.
De aia am pus intrebarea aceasta ca stiu si eu ca nu ii face bine, dar am vrut sa vad ce raspund si alti!@

| JohnnyBi a răspuns (pentru QueenE):

Macar eu sunt un taran prost care stie limba romana. cat timp ai cerut parerea mea eu ti-am dat-o asa cum am crezut eu de cuviinta. indiferent cum este enuntata tot o parere ramane. acu lasa-ti prietena sa isi fumeze tigara zilnica si du-te si ia cartea aia de limba romana. ca in clasa a3a inveti ca inainte de B si P se scrie M nu N. apropo. 1 caz, 2 cazuri nu cazurii, si iti raspund altii (asta daca nu ai la indemana cartea aia de limba romana).

| QueenE explică (pentru JohnnyBi):

Nu e treaba ta cum vorbesc eu, vorbesc cum vreau si nu am de ce sa iti dau eu tie explicati despre cum vorbesc eu ma copil frustrat ce esti, daca nu iti convine nu imi mai raspunde la intrebarea pe care am pus-o,!

| JohnnyBi a răspuns (pentru QueenE):

Privind societatea in care traiesc plini de pokemoni ca tine care nu stiu limba materna dar la 13 ani se intreaba daca le doare prima oara si alte tandreturi de genul, devine treaba mea. ca si eu fac parte din societatea asta. si vezi ca am mai multi ani pe un picior decat ai tu pe doua. si din noi 2 tu esti frustrata, ca te ataci aiurea. in loc sa inghiti faptul ca te bate limba romana

| totElodia a răspuns:

Normal. O tigare contine milioane de toxine, de elemente nocive ce pot afecta atat viata / dezvoltarea fatului, cat si cea a mamei purtatoare.

| Aale10433 a răspuns:

Da fumatul poate dauna copilului. incearca sa o convingi sa renunte, daca poate chiar de tot pentru ca si dupa ce se naste copilul fumul acela ii poate face rau.

| mat31new a răspuns:

Da, afecteaza.

| Roses a răspuns:

Da, deoarece contine nicotina, un fel de drog pus in tigari. Sfatuieste-o sa se opreasca, deoarece copilul se poate naste cu probleme respiratorii(la plamani) si prietena ta poate face cancer, astm si alte boli ale sistemului respirator.

| 7Azaky a răspuns:

Da este contraindicat fumatul in timpul sarcini! Pentru ca nicotina si dioxidul de carbon trec usor prin placenta...deci practic daca fumeaza ea ajunge si la copil nicotina si dioxidu de carbon tongue!
Pentru mai multe informatii scrie pe google fumatul in timpul sarcinii!tongue

Deci convinge'o sa nu mai fumeze!

| QueenE explică:

Va multumesc pentru raspunsurile date :*
Va doresc un Paste Fericit alaturi de cei dragi:*

| SogGy a răspuns:

Dupa mine ii poate dauna copilului