Dintii permanenti care iau locul molarilor de lapte sunt numiti bicuspizi sau premolari. Molarii care apar la varsta de 12 ani (al doilea rand de molari permanenti) apar in spatele molarilor iesiti la 6 ani. Al treilea rand de molari (molarii care apar la varsta de 18 ani sau maselele de minte) pot fi infipti in maxilar. In unele cazuri, ei trebuie extrasi astfel incat sa nu strice dintii din apropierea lor sau osul maxilarului.
Carii: Atata timp cat problema nu este cunoscuta in detaliu...si de cele mai multe ori pacientul vede o carie mica, in schimb caria se dezvolta sub smaltul dintelui mai mult decat lasa sa se vada.as merge pe mana stomatologului. Ce este drept, trebuie sa informeze pacientul despre planul tratamentului respectiv.
Funda?
Eu am aproape 16 ani si inca am majoritatea maselelor de lapte, daca e chiar asa de rau cariata mergi la dentist sa ti-o scoata.
Salut, măselele permanente așa-zisele "masele de minte"
Apar după cum este organismul tau și cum se va dezvolta el, ele pot sati apăra la 17, 18, 19 chiar și 24 de ani. mie mi-a dat prima măsea de minte la 18 ani și in prezent mi-au ieșit toate și am 20 de ani, depinde de organismul fiecăruia. Nu cred ca la măsea va fi ca la dinții de lapte, va cădea și după va creste alta. du-te la dentist și el sigur ți-o va curata și ți-o va umple într-un cât va fi întreaga. Bafta