| Mairead a întrebat:

am o problema care nu ii gasesc rezolvarea, de 3 zile am racit, probabil de la baut apa rece, m-a luat cu durere in gat si dupa m-a pus la pat cu febra.Am luat nurofen si 5 pastile de ospen insa degeaba, de abia pot sa vorbesc.A fost bun nurofenul pentru ca imi scadea febra insa ma gandesc ca de la gat tot degeaba.Ce as putea lua? stiu ca mereu cand eram asa doctora de familie imi dadea augumentin, insa acesta este si pentru febra? sau trebuie sa iau altceva..multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| danielaxyz a răspuns:

Theraflu,coldrex,tinctura de propolis, iar pentru raguseala Homeovox

| cυρcαкє a răspuns:

Buna

Am avut si eu aceeasi problema acum 2-3 saptamani. Iti sugerez sa iei Propolis (nu stiu ce tip, dar spune-i la farmacie ca te doare in gat si stie ea/el). Nurofen am inteles ca ai luat, este bun si pentru gat happy
Pentru febra ai putea s-o rogi pe mama ta sa te dea cu putin otet cu un prosop (tine-ti respiratia). Miroase ingrozitor, dar sa stii ca mergewinking Si sa mai iei din cand in cand Nurofen.

Cum am mai zis, aceeasi problema am mai avut si eu, deci iti zic din propria experienta. :d

Insanatosire grabnica!winking

| Empathizer a răspuns:

Ia Nurofen in continuare, de 3 ori pe zi, si continua cu Ospen 500, 1 cp. la 6 ore, pana la 7 zile (abia dupa 3 zile incepi sa vezi un efect). Pentru febra mai poti lua, in plus fata de Nurofen, Paracetamol, la nevoie (maxim 4 cp./zi).

| Anonima264 a răspuns:

Salut!
Augumentinul nu stiu daca este pentru verba, dar mai bine iei strepsils.

| BlackDarkAngel a răspuns:

In primul rand nu depune efort. Stai lejer/a pe un pat moale cu asternuturi curate si racoroase.
Pune-ti pe cap o compresie cu apa rece, ia in continuare Nurofen.
Du-te la farmacie,explica-i farmacistei durerile tale,despre raceala ta si iti va prescrie un medicament!
Eu de obicei luam un Strepsils (pastilute pe care le tii in gura pentru a le extrage vitaminele)in fiecare zi si se mai ducea durerea din gat.
Bea un ceai fierbinte de musetel dimineata si seara.
Daca nu iti trece,consulta medicul de familie!
Cat despre augumentin,depinde daca ti-a dat capsule sau amoxicilina.
Inca un sfat, nu te ascunde in casa de frig sau de caldura, iesi afara la aer curat! Stai maxim o ora ori printr-un parc, ori pe afara in orice loc iti place. Ori cu prieteni ori fara prieteni!
Mananca sanatos si bea sanatos! Serveste trei mese pe zi adica forteaza-te sa mananci!
Pa, bafta!

| LovelyPuppyEyes a răspuns:

Buna! Eu am luat osccilococcinum(3 pe zi), tantum verde(3 pe zi), coldrex(2 pe zi), paracetamol sau antinevralgic(1) si mi-am luat de la fares Hapciu pentru raceala sau gripa.

| MariCarmen a răspuns:

Buna...poti incerca strepsils pentru durere in gat ...pe mine ma ajuta.
Este mai bun un coldrex intrucat acesta ajuta la mai multe dureri si include si ferba...insanatosire grabnica.

| MariCarmen a răspuns:

Buna...poti incerca strepsils pentru durere in gat...
Eu am folosit coldrex si pot spune ca mi-am revenit deoare ce aceta ajuta la stoparea febrei si la pierderea durerilor in orice zona..insanatosire grabnica.