| BabyGurl a întrebat:

Bună TPU
Am o problemă.(ciclu)
Am 13 ani jumătate si mi-a venit ciclul prima data la 12 ani. Problema este că mereu mi-a venit regulat. Însă din Noiembrie eu nu mai am ciclu... Au trecut 3 luni și deja incep să mă ingrijorez. Poate fi o dereglare hormonala?
Nu de pune problema de sarcină sau mai știu eu ce.
Vă rog să mă ajutați.
Ce metode să folosesc să îmi vina cat mai repede?
Îmi e destul de frică.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| UlkusalKaan a răspuns:

Cel mai bine este sa mergi la doctor.

| Angel19shine a răspuns:

Daca zici ca nu se pune problema de sarcina, probabil o fi vreo dereglare hormonala...Dar cel mai bine ar fi sa le spui parintilor tai ce se intampla (in special mamei) si sa mergeti la un control medical. Va fi totul binewinking :*

| DaiaDiana a răspuns:

Buna. Pentru venirea menstruatiei in fiecare luna se folosesc anticonceptionalele(doar la recomandarea medicului) dar cel mai bine ar fi sa mergi la un medic ginecolog pentru un consult. Nu trebuie sa te sperii, medicul iti va recomanda ce este nevoie sa iei.

| andreea964 a răspuns:

Eu zic că ar trebui să mergi la medicul de familie. Am patit si eu din astea, iar medicul mi-a zis ca problema la mine era din cauza alimentatiei, eram destul de slabuta la inaltimea aia si nu era ok, asa ca mi-a dat niste pastile care m.au ajutat mult. Dar avand in vedere ca tu esti mai mica, deci pana la 18 ani o sa mai apara dereglari care sunt normale, sfatul meu e sa mergi la medic, el stie ce e mai bine pentru tine.

Bula
| Bula a răspuns:

Mergi cu mama la un medic ginecolog, care-ti va prescrie medicamente (tablete anticonceptionale) sa ti se regleze ciclul.

| annakarenina a răspuns:

In primii doi ani, pot aparea, mai usor dereglari hormonale, esti in dezvoltare. Pe de alta parte, poate proveni de la ovare. Fiecare persoana are particularitatile sale din acest punct de vedere, nu poti gasi o solutie certa din generalitati sau din exemplele altora. Doctorul este cel care trebuie sa analizeze situatia pentru a-ti oferi rezultatul corect.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu exista metoda sa-ti vian mai repede sau mai incet, se va regla el curand!