| Jsean a întrebat:

Buna TPUhappy am o problema cu acneea si in ultimul timp ma stanjeneste nu este acnee vulgara dar tot ma simt aiurea din cauza ei. tin sa mentionez ca fumez si consum cafea afecteaza? am folosit numeroase medicamente si am fost la dermatolog insa nimic. Cum as putea sa scap rapid de aceasta problema? Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Taker a răspuns:

Salut! Tigarile si cafea pot afecta tenul mai ales daca este deja cu probleme. Iti recomand sa reduci tigarile macar si sa nu mai bei cafea delochappy
Incearca sa consumi un minim de 2l de apa pe zi. Hidrateaza-te mult.
iti mai recomand tratamente naturiste pe baza de masti de argila. masca de fata cu albus de ou, tinctura de propolis.Bafta

5 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Fumatul afecteaza si pielea. Deci ar fi bine sa renunti la fumat, daca poti. Apoi ai grija la mai multi factori de mediu: aerul uscat iarna, frigul, care agreseaza pielea, poluarea, etc. de care te poti apara folosind probabil o crema hidratanta. Apoi nu uita ca si dieta influenteaza sanatatea, inclusiv sanatatea pielii.
Cafeaua, daca bei intr-o cantitate moderata, nu ar trebui sa aiba efecte negative.

| Marius1985 a răspuns:

Salut, si eu am avut astfel d eprobleme. Intai, un produs natural care te poate ajuta este asta: http://track.derminax.ro/product/Derminax/?pid=123&uid=1419
Daca situatia este mai grava, poti incerca Roaccutane, un medicament care combate eficient acneea vulgara, dar, are f multe efecte secundare, multe dintre ele de natura psihologica (s-au raportat inclusiv sinucideri), asa ca nu te-as sfatui decat in ultima instanta si cu acordul medicului. Este foarte important sa lupti din interior cu acneea; alte medicamente care ajuta sunt antibioticele, in special doxiclina.

Dar, la medicamente nu trebuie sa apelezi decat ca ultima solutie. Ai pus ca nu este acnee vulgara asa ca nu ar trebui sa apelezi. Exista si o crema, Retin A, eficienta si ea, dar tratamentul dureaza, tinde sa arda pielea si da senzatii de mancarimi, si nu este bine sa te expui la soare, pe durata tratamentului.

Fumatul clar afecetaza nociv tenul, deci si acneea. Intai incearca prima varianta pe care ti-am propus-o, cu Derminax, si apoi ia in considerate si Retin A si restul. IAr daca poti, lasa-te de fumat; cred ca deja stii cat dauneaza, nu numai tenului. Sanatate!

| Myyy3 a răspuns:

Deci in primul si in primul rand tigarile sunt de vine din cauza nicotinei. Daca o sa te lasi de ele o sa vezi ca de pe fata o sa mai dispara dar nu cred ca o sa poti pentru ca deja esti foarte probabil dependent/a.Mergi la un dermatolog cu o trimitere de la medicul de familie sau fara si platesti consultatia si iti vor da niste tratamente medicamentoase pentru a reduce problema.Acest lucru se trateaza in timp dar tu trebuie sa iti mentii tenul curat tot timpul si sa il lasi sa respire.Acum nu stiu daca folosesti fond de ten, daca esti baiat sau fata si de aceea iti recomand sa te speli de 3 ori pe zi cu un sapun de bebelusi.Pentru o curatarea a tenului foloseste faina de pormum inmuiata in apa, cu ea te freci bine pe fata si o sa observi ca tenul se va lumina.A si inca ceva, mai poti merge la cosmetica, pentru 50 lei scapi de punctele negre pentru totdeauna sau pentru 5 luni dupa care repeti tratamentul dar cu acneea nu cred ca o sa mearga!

Succes!

| Jsean explică:

Sunt baiat am uitat sa mentionez

| elisheba3 a răspuns:

Ma confrunt cu aceasta problema de mult timp si la fel ca tine am mers la muti doctori si am incercat o multime de produse...ce pot sa-ti recomand e sa incerci zynerit in caz ca nu ai facut-o deja si de la roche posay effaclar si incearca sa ajungi si la cateva sedinte de cosmetica... daca ai putea sa-mi spui mai clar ce tip de acnee ai as putea sa-ti zic mai multe :d sanatate