| vladuss09 a întrebat:

Am o problema cu caderea parului. Am cautat si prin alte intrebari postate de membrii acestui site, dar nu am gasit.

Am 18 ani, sunt baiat si imi cade parul foarte tare. Deja mi se vede chelia. Parul a inceput sa cada cam de 1-2 ani incetul cu incetul. Nu foloesc feon, fixativ si alte chestii care sunt daunatoare scalpului si firului de par. Ma spal doar odata pe saptamana pe cap cu sampon si in rest odata la 1-2 zile doar cu apa calduta (pentru ca am un par foarte gras. Tin sa mentionez ca parul meu este foarte scurt. 11mm cel mai mare). Majortitatea imi spun ca incep sa chelesc, deci este un semn destul de vizibl ca imi cade parul.

Cer ajutorul celor care au mai trecut prin asa ceva sau cine are informatii sigure in acest domeniu. Ce pot face sa grabesc cresterea firelor noi de par sau cu ce sampon sa ma spal pe cap? (pana acum foloseam Wash&Go si Nivea)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Alpecin, cat mai repede!
E destinat barbatilor care incep sa cheleasca, e posibil sa te ajute.

| vladuss09 explică (pentru Bondarel99):

L-am folosit, dar nu am observat diferente.

| HazelEyes77 a răspuns:

Frectioneaza scalpul cu suc de ghimbir proaspat stors-il gasesti in supermarket si cu suc de ceapa. Lasa l sa actioneze 30 de minute si clateste te cu apa calduta. Daca nu suporti mirosul poti adauga esenta de lamaie, de lavanda etc. Ideea e sa faci asta cat mai des posibil chiar in fiecare seara. Cumpara de la plafar tinctura de brusture si ardei iute deoarece stimuleaza crestere firului de par. Si alege sampoanele naturale din plante care curata delicat parul fara sa l agreseze. O solutie ar fi si minodixilul. Dar consulta mai intai un dermatolog poate sa fie vorba si despre unele afectiuni ale scalpului care provoaca caderea parului. Si mai e o problema si cu excesul de hormoni.

| Caro34 a răspuns:

Ai luat ceva medicamente? Ai tinut dieta? Ar fi bine sa folosesti sucul de la Aloe Vera direct din planta. Cumperi planta acasa si de 2 - 3 ori pe sapt. iei niste frunze de la ea si te freci cu ele la radacina parului si chiar si in zonele unde nu mai este par, apoi ramai asa. Nu miroase deloc, doar ca parul se lipeste putin insa oricum ai ten gras, deci nu va fi vreo diferenta. Ai consultat vreun medic? Numai bine!

andreia67
| andreia67 a răspuns:

Minoxidil 5% aplicat de 2 ori pe zi. Va stopa caderea parului si tinand cont ca iti cade doar de 1-2 ani ai sanse sa se regenereze complet in 2-3 luni. Doar ca tratamentul trebuie urmat permanent.

| Caty68 a răspuns:

Foloseste Alpecin.