| fataaaa a întrebat:

Bună TPU.Am o problemă cu slăbitul.Am 13 ani,1, 56 m si 55 de kilograme.Chestia este că îmi doresc foarte mult să slăbesc sănătos,cu fructe și legume, fiindcă știu că sunt în creștere și nu e indicat să iau pastile sau altele.Prietenele și familia îmi zic că nu sunt grasă, dar știu că o fac doar ca să nu mă simt și mai rău.Sunt destul de ofensată de picioarele mele mai groase,deși nu am burtă care să iasă în evidență, nici nu am talia foarte mică și tot așa.Am colege mult mai grase,dar faza e că sunt și înalte.Și mi-am pus în minte să slăbesc și am urmat un regim cu un fruct sau mai multe pe stomacul gol,peste jumătate de oră mâncare consistentă,salată și seara ceva ușor până în ora șase. Sport pe bicicleta mecanică câte o jumătate de oră pe zi și interdicții la pâine, prăjeli și dulciuri.Primele zile totul a fost ok,până am mers în vizită la cineva.Și regimul meu s-a dus tot de râpă.Văd fetele din clasă de la mine,unele plinuțe și înalte, altele slabe și înalte cât mine sau scunde.Eu sunt între.La înălțimea mea aș vrea să fiu mai slabă măcar să am 45-47 kilograme.Sunt foarte hotărâtă să slăbesc, dar mă las repede.Chestia este că mă îngraș foarte repede și sper să slăbesc și foarte repede, măcar 2 kilograme până începe școala.Ce să fac să mă pot ține de regimul început? Chestia este că uit să fac mișcare. Făceam zilnic câte 2-3 ore cu bicicleta pe afară, dar mi-am sclintit mâna căzând de pe ea și nu mă mai plimb cu ea deloc.Am bicicletă mecanică în casă,dar uit să fac sport cu ea.Ce să fac ca să fiu mai motivată să slăbesc? Ce să fac ca să pot să mă țin de regim? Sau măcar să nu mă mai simt nasol în corpul meu (având în vedere că sunt persoane supraponderale care se simt bine în corpul lor)? Scuze pentru că am scris atâta,dar cred că este foarte important să trăiesc într-un stil de viață sănătos. Dacă puteți să mă ajutați,vă rog să o faceți,dacă vreți să vă bateți joc, mai bine nu comentați.Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| kornelus a răspuns:

Salutare!
Nu esti plinuta deloc!
Ai putea incerca daca vrei sa mai renunti la 4-5 kg, sa mananci mai putina paine.
De exempubig grinaca inainte mancai 2 felii cu paine, acum poti numai 1 felie.
Incearca sa nu mai consumi atatea paste fainoase, dulciuri.Pe scurt toate care contin foarte multe calorii.
Poti ca sa consumi ceea ce este verde(mere verzi,salata verde,varza,spanac)
Iar la fructe poti consuma(pepene rosu,pepene galben, kiwi, grapefruit)
Iar la miscare poti face in felul urmator:Te gandesti la o anumita ora, la care vrei ca sa faci miscare, iar dupa ce te-ai gandit la ora iti setezi alarma de telefon in fiecare zi la ora aceea!
Sper ca ti-am fost de folos!
Numai bine!
Sanatate!
O zi mirifica!

3 răspunsuri:
| Eduaard a răspuns:

E greutatea normală, dacă vrei să slăbești mergi la salăwinking

| fataaaa explică:

Vă mulțumesc! M-ați ajutat mult!

| Ungureanu_Magdalena_1997 a răspuns:

In primul rand vad ca tu iti doresti sa slabesti, asta e bine insa trebuie sa ai si aceea ambitie de a slabi, fara ambitia si fara sa te '' chinuiesti'' un pic sa zicem asa nu vei reusi, sunt de aceeasi varsta cu tine si am 47 de kilograme, am 1, 57 insa sunt fericita cu mine insami, pentru vrsata si greutatea ta eu spun ca e bine, tu nu trebuie sa te uiti le ce spun cei din jurul tau lumea mereu va comenta fie bun fie rau, tu trebuie sa te simti bine in corpul si punct, Sper ca am fost de ajutor! :*