| andulovecrazy a întrebat:

Buna TPU.Am o problema:de doua zile mi-a venit menstruatia si odata cu ea si cheaguri de sange.Mama mi-a spus ca am racit si problema vine ca mereu am impresia ca am vezica plina de treaba mica si ma duc la baie si imi curge numai sange nu si treaba mica.Va rog ajutati-ma sunt foarte speriata.Multumesc anticipat

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Elimini la menstruatie bucati de endometru, nu sunt cheaguri de sange.Cat despre senzatia de mictiune, s-ar putea sa fi facut o cistita, dar trebuie sa astepti sa-ti treaca menstra ca sa faci analize de urina. Oricum, du-te intre sarbatori, la medicul de familie.

| alessia5158 a răspuns:

Exista infectii ale uterului (sau a anexelor sale)--- "raceala" a uterului sau boala a uterului provocata de "raceala" nu exista in medicina! Daca nu ai si alte simptome care sa suspicioneze o cauza medicala atunci, ar trebui sa stii ca, unele adolescente au asemenea tulburari menstruale pana cand ciclul menstrual se stabilizeaza. Lipsa ovulatiei cauzata de un nivel scazut de progesteron( un hormon) este un motiv al aparitiei acestor sangerari abundente. Ca sa pricepi, iti explic: In timpul unui ciclu mestrual normal, ovarele produc progesteron care este necesar pentru ovulatie. In acelasi timp, progesteronul semnalizeaza endometrului (tunica mucoasa interna a uterului, a carei structura variaza in functie de impregnarea hormonala) sa nu-si mai modifice structura (sa nu se mai ingroase) in pregatirea sa pentru a primi un ovul fecundat. Fara semnalul din partea progesteronului, endometrul se ingroasa din ce in ce mai tare pana structura sa cedeaza, cauzand sangerari menstruale abundente. Acest tip de tulburare a menstruatiei este frecventa inaintea varstei de 20 de ani. Daca, insa, sangerarea este prea abundenta sau dureaza mai mult de 7 zile (pana la oprirea completa) atunci, este necesar sa te adresezi unui medic ginecolog. Numai bine!

| 000Diddy000 a răspuns:

Si mie mi s-a intamplat asa o data, iarna, nu te speria, mama ta are dreptate poate fi o simpla raceala, dar mai bine decat sa asculti ce zicem noi sau alte leacuri babesti sau mai stie cine ce trebuie sa te duci la medic de preferat femeie ca intelege prin ce treci pupici si craciun fericit

| andulovecrazy explică:

Multumesc.o sa tin cont de sfaturile date de voi.Craciun fericit si voua :*:*

| BiscuiteeeMoale a răspuns:

Buna.
Cel mai bine ar fi sa te duci la un doctor. Poate fi ceva minor, desi nu prea cred, poate fi ceva foarte grav.Nu vreau sa te ingrijorez cu presupusul meu poate nu e adevarat.Doctorul te poate ajuta si explica mai bine ca noi, cei de pe TPU.
Papa:*

| CaMeLya_5874 a răspuns:

Mama ta are dreptate...e din cauza racelii dar posibil ca in acelasi timp te maturizezi mai mult...totusi ar fi mai bine daca ai cere sfatul unui medic