| vladionut94 a întrebat:

Buna TPU am o problema de logopedie
cand vreau sa discut cu cineva si vreau sa pun o intrebare ori am uitat ce vreau sa il intreb ba nu imi aduc aminte ba imi sta pe limba si nu stiu sa ma exprim ba ma balbai ba nu ma pot exprima coerent si la final nu a inteles nimic din ce am spus si mia repet odata ce am vrut sa spun mai lent
am fost la cativa logopezi si mi-am spus ca dislexie si a spus ca se rezolva in timp
intrebare mea este cum as putea face sa nu mi imi pierd ideile cand intreb pe cineva fara sa ma balbai si sa rastalmecesc cuvintele
ps: este ceva modalitate de a vorbi fluent si fara balbaieli
pps: dau funda cine imi cel mai bun sfat

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| michael5813 a răspuns:

Cred ca mai degraba ai o problema de ordin emotiv. primul pas pentru a corecta problema ar fi sa-ti pastrezi calmul si sa-ti pui ideile pe care vrei sa le expui in ordine. mai apoi nu trebuie sa pleci de la ideea ca vei spune ceva si nu vei fi inteles asta nu te v-a ajuta deloc ci dimpotriva! pastreaza-ti calmul fiasa... un fel de ardelean si o sa vezi ca o sa fie ok! iti recomand sa urmaresti un film : discursul regelui! este vorba despre un rege care a avut aceleasi probleme ca si tine si ma gandesc ca ai putea invata ceva din film dat fiind ca e fost facut dupa fapte reale.

4 răspunsuri:
| express11 a răspuns:

Da.tratament la logoped.

| wolder a răspuns:

Mergi la un logoped

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună Vlad,
Eu sunt psiholog și îți pot spune că problema descrisă de tine mai sus nu ține în mare măsură de logopedie ci mai mult de emotivitate și implicit de lipsa încrederii în sine.Primul pas care trebuie făcut în cazul tău este să gândești pozitiv, iar înainte de a purta o discuție cu cineva trebuie să-ți ordonezi ideile care urmează să le exprimi (încearcă să-ți faci un discurs mintal) și un ultim pas pe care trebuie să-l urmezi pentru a reuși să scapi de aceste simptome este să te găndești că toate persoanele cu care vorbești tu nu sunt cu absolut nimic mai prejos decât tine (atât din punct de vedere intelectual cât și fizic).
Dacă vei încerca să aplici pașii pe ți-am indicat mai sus vei observa rezultatul scontat într-o perioadă relativ scurtă de timp.

| Mariusflo a răspuns:

Mai poţi face câteva şedinţe la logoped până când îţi revi.