| Dhdbhdbdn a întrebat:

Am o problema de sanatate simt ca nu pot respira bine simt nevoia de a trage aer in piept si nu imi este de ajuns. Am fost la spital m-a consultat la inima si plamani si a spus ca nu am nimic, a spus ca poate mi se pare mie dar nu sunt nebuna ca simt. Dupa aceeia am fost la farmacie si mi-a dat sa beau magneziu dar nu simt nici o schimbare....nu cred ca imi trece pana incep scoala vreau sa ma duc la medicul de familie poate afla ce am... S-ar putea sa am anxietate sau un inceput de asm. Nu stiu ce sa fac vreau sa imi treaca sunt fata si am 12 ani nu ma doare, dar e cam deranjat nu vreau sa ma streseze asta de acum. Dau funda pentru cel mai bun raspuns

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Mergi si la alti doctori. Nu lua tratament aiurea. Nu te juca!

| TrăieşteClipa a răspuns:

Se apropie scoala.
Asta este tot.

| seth2016 a răspuns:

La ce doctori mergeti voi? Cautati-va unii care inteleg ce fac si mai stiu ceva meserie.

Cand creste anxietatea / panica te hiperventilezi. Respiratia devine mai rapida si corpul primeste prea mult oxigen. Ca sa restabilesti echilibrul si sa revii la o respiratie normala trebuie sa cresti CO2 din sange.

Faci asta tinandu-ti respiratia pentru 5-10-15 secunde. Repeta de cateva ori si respiratia se va calma.

Unii folosesc o punga (de hartie) tinuta la cativa cm de nas si gura. In loc de punga poti folosi si mainile puse in fata nasului si gurii.

In afara de asta poti exersa respiratia adanca, asa numita diafragmatica. Se invata foarte usor stand pe spate cu doua obiecte usoare, unul pus pe piept si altul pe abdomen. Inspira in asa fel incat sa ridici obiectul de pe abdomen.

Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=_TUZiiMy1iI

Daca nu te descurci singura mergi la un psihoterapeut.

Tratamentul la acupuncurtura este recomandat. Medicul acupuncturist te poate invata si cum sa te relaxezi si sa respiri.

Bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aproape ti-ai raspuns singura. Anxietatea. Daca mai simti si vreun nod pe undeva in piept sau stomac, anxietate este mai mult ca sigur. Dupa nume, esti si putin antisociala, nu iti place sa socializezi ceea ce intareste spusele mele. La psiholog este raspunsul.Majoritatea suferim de asta.

| roberto101c a răspuns:

Poate doar ti se pare, aceeasi problema am avut-o si eu, si cand am mers la doctor, a zis ca nu e un lucru din care ar trebui sa ma sperii, deci, stai calma, e in regula happy