anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o problema foarte mare. Am 17 ani si sunt cocosata. Simt ca mor. Nu mai am chef de nimic cand ma uit in oglinda. Parintii mereu imi spun sa stau dreapta, dar efectiv imi e greu. Am nevoie de ajutor. Am fost cand eram mai mica la kinetoterapie, dar degeaba. Tot asa am ramas. Deci mai exact am putina lordoza(burta e in fata) si cifoza rau. Capul este cea mai mare problema a mea. Umerii daca ma fortez arata ok. Dar capul e marea mea problema, este aplecat rau. Eu nu imi dau seama, dar cand ma uit in videoclipuri sau poze realizez ce naspa arat. Sunt foarte deprimata. Stiti ceva exercitii sau orice?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

E chestie de vointa si putem spune chiar de atitutine. De respect de sine, de stare psihologica. Daca e diagnostic medical zic - gimnastica nu trebuie scoasa din program nici o zi. Gasesti pe Youtube sau undeva, si cele pe care le faceai la kineto. Ce ai facut acolo a foct ca sa inveti si sa continui acasa cat mai perseverent. Orice om daca se vrea sanatos are nevoie de gimnastica, nu mai zic cand esti tanar. Apoi, tinerea de minte. Nu trebuie sa iti dea nimeni palme pe spate. Miscarea iti da si o oxigenare si o chimie la creier care te tonifiaza psihologic. Hai ca poti! https://www.youtube.com/watch?v=MrpGbulGprA

Răspuns Apreciat de Editori
Bula
| Bula a răspuns:

Ai nevoie de un mediu unde sa te intinzi la loc.
1. Invata sa dormi culcata pe spate, preferabil pe pat tare sau chiar pe scandura
2. Fa multe exercitii de gimnastica de intindere: agatata pe inele, "podul", gimnastica pentru gat, etc.
3. Mergi mult in drumetii cu prietenii, iar pe spate agata-ti un rucsac, cu cat mai mare greutate (duci mancarea si apa pentru toti)
4. Daca ai posibilitatea sa mergi la kinetoterapie, fa exercitii pentru intinderea spatelui.
5. Fa cat mai mult inot si tenis - aceste doua sporturi combinate te vor ajuta sa-ti formezi corpul drept, armonios, sanatos.

8 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Tir ți ar prinde mai bine psihoterapia! Inacceptarea propriului corp este problema, nu faptul ca îl ai diferit. Invata sa vezi și partea frumoasa a ta, exista și lucru frumoase la tine. Cu cât te concentrezi mai mult pe problema, cu atât mai mult te vei" învârti " în jurul ei

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Si nu astepta rezultate imediate, nic nu dezarma. Dupa ce ani de zile ai capatat un obicei prost nu scapi de el intr-o luna in mod vizibil si miraculos.

| Ralukafay a răspuns:

Singurul exercitiu pe care ar trebui sa il faci in fiecare zi si orice ai face, nu conteaza preocuparea(mai putin cand dormi) este acela de a sta dreapta tot timpul, bineinteles, poate mai exista si alte exercitii, dar asta este cel mai usor exercitiu pe care ti-l recomand.Iti spun asta pentru ca in clasa a 8-a(am terminat-o de curand) aveam o colega, exact ca tine, toata lumea ii spunea sa stea dreapta, sa nu se mai cocoseze, dar ea tot nu voia si tot cum voia ea statea.Aici totul tine de vointa si ambitie, trebuie sa vrei si sa ai ambitie ca sa reusesti.Multa sanatate!

| ChristianKalman a răspuns:

Bună! Medic care să îți pună diagnosticul corect, să îți dea un plan de antrenament/recuperare și înot pentru întărirea musculaturii și sculptarea mușchilor. Multă sănătate și numai bine! happy

| Vertic_Sergiu_1996 a răspuns:

Kinetoterapia lu peste.
Am avut aceasta problema, si iti spun ca se reglează fara sa iti dai seama. Ideea este sa dormi pe o saltea destul de tare, fara perna. Exercițiile de îndreptare a spatelui sunt obligatorii (un extensor ar ajuta, de asemenea). Cand mergi pe strada nu iti mai admira adidașii, uita-te drept in fata. Fa extensii complete (iti atingi vârfurile picioarelor si te ridici, expirând tot aerul, cu mâinile ridicate). Fa înot, flotări (corecte)
si ai sa vezi ca iti trece happy

| witewolfwisewolf a răspuns:

Da. Kinetoterapie chiar te ajuta. Du-te la un ortoped pentru consultatie, apoi probabil vei fi trimisa la radiografie si dupa la kineto.

| witewolfwisewolf a răspuns:

Kinetoterapie e cam singura care te ajuta