| Aatrox17 a întrebat:

Buna TPU, am o problema imensa.
Acum câteva zile am constatat ca am candidoza, în a doua zi de la simptome mi-am luat o pastila canesten gyn uno. Dupa 3 zile in care asteptam sa îmi tot treaca secreția aceea branzoasa, mi-a venit menstruația. Mi-a recomandat cineva sa ma spal cu bicarbonat de sodiu și am făcut asta timp de 2 zile, după ce mi s-a terminat menstruația, mi-a curs și imi curge în continuare de 2 zile o secretie maronie. Nu mai e nimic branzos, doar secreția maronie si încă simt usturime si arsura cand fac anumite lucruri cu iubitul meu. Înțelegeți.
Va rog nu-mi spuneți sa merg la ginecolog, chiar nu am posibilitatea. Oricât de mult ar trebui si as vrea eu chiar nu pot, va rog spuneți-mi ce e secreția maronie. Tot candidoza?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Dar unde esti de nu poti ajunge la ginecolog, nu esti in țară?

| Floridori a răspuns:

Secretia maronie era doar sange oxidat care poate sa apara ori la inceputul, ori la sfarsitul sangerarii menstruale.

Ok, inteleg ca poate momentan nu ai posibilitatea sa ajungi la ginecolog, iar pentru o simpla candidoza, asta nu ar trebui sa fie o problema majora, dar nu inteleg ce aveti multe de va faceti spalaturi vaginale, indiferent daca e cu bicarbonat, cu apa chioara sau cu apa din Iordan.
Spalaturile vaginale sunt cauza numarul 1 in cazul candidozelor, deoarece prin spalaturile vaginale, se distruge flora, care contribuie la echilibrul si buna functionare a secretiei vaginale sanatoase.

Daca ai luat tratament de la farmacie (cu toate ca nu pe cel mai minunat), nu inteleg motivul pentru care ai vrea sa il iei degeaba, facand spalaturi vaginale mai apoi.

In plus, daca ai prieten si intretineti relatii sexuale neprotejate, ar fi trebuit sa ia si el tratament pentru a nu exista riscul unei reinfectii.
Ambii ar fi trebuit sa urmati un tratament de 7 zile (tu ovule, el tratament oral), in care sa nu existe contact sexual, obiecte ori degete introduse in vagin etc.In plus, spalaturile vaginale, fie ca vorbim de candida sau nu, nu au ce cauta in igiena zilnica a femeii.De aceea exista secretie vaginala, pentru a curata si hidrata.

Usturimile si disconfortul sunt resimtite pentru ca ori infectia nu a fost tratata din cauza ca tratamentul nu a fost cel potrivit pentru tine, ori din cauza spalaturilor s-a inrautatit situatia, ori in urma contactelor, te-ai reinfectat.

| Aatrox17 explică (pentru Floridori):

Am facut protejat totul.În timpul menstruației si ieri. Ce tratament sa fac acum? mulțumesc mult m ai ajutat cel mai mult posibil?

| Floridori a răspuns (pentru Aatrox17):

Din pacate, cu toate ca acum exista tot felul de remedii in farmacii, candidoza este o infectie fungica ce necesita mai mult de o zi de tratament.Este ca si cum ai avea o infectie la o masea, ai lua un singur antibiotic si te-ai astepta sa iti treaca.Nu prea functioneaza asa.

Daca inainte de aceste zile din timpul menstruatiei si dupa, au existat contacte neprotejate (inainte de infectare si in timpul ei), ar fi bine ca prietenul tau sa urmeze tratament, deoarece atunci cand o veti face din nou neprotejat, te poate reinfecta. Daca absolut toate contactele au fost protejate, deci si cele de dinainte si mereu, mereu ati facut sex protejat, atunci nu mai este necesar sa ia tratament.

Sexul in timpul tratamentului este interzis, chiar daca este protejat, deoarece ideea este sa nu se introduca nimic in vagin, deci nici penis, nici degete (cu exceptia degetului tau curat si spalat bine, atunci cand iti introduci ovulul), nici jucarii, nici tampoane, nimic.
Igiena se face doar extern, de doua ori pe zi (deci cum faci in mod mormal), cu apa si sapun, evitand folosirea absorbantelor zilnice si a lenjeriei intime din materiale sintetice.

Tu ai putea folosi Zifex Duo (este ieftin, sub 15 lei, deci cred ca este ok), cu 7 ovule.Folosesti unul in fiecare seara inainte de culcare pentru a evita postura verticala a corpului. Daca au existat contacte neprotejate inainte si prietenul tau va trebui sa ia tratament, sa ceara in farmacie un tratament antifungic oral, de exemplu Nistatina.

| AlinMrs a răspuns (pentru Floridori):

Perfect ce ai recomandat aici, cu toate ca Nistatin era din cate tin minte prescris pentru candidoza orala sub forma de picaturi. Nu sunt sigur daca se foloseste in general

| Floridori a răspuns (pentru AlinMrs):

In cazul candidozei vaginale, din cate stiu, i se recomanda partenerului barbat sa foloseasca Nistatina sub forma de comprimate filmate.Se produc in Romania, deci sunt economice, in cazul in care persoana care a adresat intrebarea se gandeste ca poate este un tratament scump.
Dar cel mai bine, sa intrebe in farmacie pentru lamuriri.In orice caz, Nistatina se foloseste in general pentru tratatea infectiilor fungice de tipul candidozei, fie ca este orala, vaginala, chiar si gastrointestinala.

| Aatrox17 explică (pentru Floridori):

Mulțumesc! Am început tratamentul recomandat de tine acum 2 zile. Trebuie sa îl iau o saptamana întreaga?

| Floridori a răspuns (pentru Aatrox17):

Exact! 7 zile, fara pauza, chiar daca iti vine menstruatia.Cutia are 7 ovule. Unul in fiecare seara, inainte de culcare pentru a evita sa te ridici din pat.
Daca este necesar ca prietenul tau sa ia Nistatina, durata tratamentului este de minim 10 zile in cazul lui.

| NunuNini a răspuns:

Candidoza nu se trateaza cu o singura tableta.
Daca ai facut sex in continuare, deja l-ai infectat si pe iubitul tau. TREBUIE sa mergeti amandoi la ginecolog. Urgent!