anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o problema. In zona sfarcurilor, chiar sub am ca si un fel de "zdrontai" daca ii pot zice asa, e un fel de cartilaj, si sfarcurile parca imi sunt umflate, si cand apas ma doare. Oare ce am? Se poate face ceva? Da' spuneti-mi de acum nu la doctor pentru ca nu vreau sa ajung la doctor. FUNDA!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Aceasta dezvoltare temporara a tesutului sanilor se numeste ginecomastie si apare la aproximativ 50% dintre baieti in timpul pubertatii. --- de obicei dispare in circa 6 luni.

| Maream a răspuns (pentru alessia5158):

Da... am vazut imagini pe Google asa arata. Si daca nu dispare?sad

A si... as putea face eu ceva acasa impotriva ginecomastiei?

| alessia5158 a răspuns (pentru Maream):

Nu poti face nimic --- este o modificare trecatoare, substrat hormonal, fara a fi considerata o boala la varsta ta. Tot ceea ce trebuie sa stii este ca nu sunt motive de ingrijorare pentru toate aceste transformari care tin de maturizarea sexuala (la virsta ta de 14 ani! )--- ordinea, termenele la care apar, intensitatea transformarilor tin de fiecare individ in parte.

Thx God! Si cred. ca am mai vazut la un prieten de al meu care avea si acum nu mai are... cred... insa nu mi-a zis nimic de boala.

| кαтнєяιιηєPιєяcє a răspuns:

Bună. Cred că te afli la pubertate, e normal să ți se întâmple așa ceva. happy