anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am o problema la dinti, ma spal de 2 ori pe zi dimineata si seara, dar dintii mei tot au o culoare galbena oricat ma spal si ma spal aproximativ 5 min si ii frec bine cu periuta si pasta dar nu stiu de ce. ma puteti ajuta sau sa imi dati niste sfaturi de albire acasa? dau funda.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| adiTzaa19 a răspuns:

Eu imi schimb periutza in fiecare luna, folosesc pasta de dinti Colgate MAX white (e ca un fel de gel), si pasta asta ajuta la albirea dintilor, dar e important sa iti cureti dintii dimineata si seara, si eu de 2-3 ori pe sapt. combin pasta de dinti cu o lingurita mica de bicarbonat de sodiu. Si bicarbonatul albeste dintii! Bafta happy

| anonim_4396 explică (pentru adiTzaa19):

Si eu folosesc bicarbonat. il pun pe periuta si ma spal pe dinti cu el si dupa ma clatesc sau imi mai fac bicarbonat de sodiu cu praf de sare si apa oxigenata si imi pun pe dinti in unele zile imi mai fac cu otet+sare+praf de copt. Se poate sa ii am asa din cauza fumatului?

| adiTzaa19 a răspuns (pentru anonim_4396):

Se poate! De ex. matusamea a fost la dentist si si-a facut un tratament de albire pentru dinti, ca si ea fumeaza mult si avea dintii super galbeni! Si medicul stomatolog i`a spus sa nu mai fumeze sau sa incerce sa reduca din tigari pe cat de mult posibil, ca tutunul afecteaza dintii si ii ingalbenesc. si-a facut tratament de albire, s-a lasat cat de cat de fumat si acum are dintii mult mai albi ca inainte happy
a, si spre binele tau, nu ti-o spun cu rautate. nu mai fa atatea combinatii cu otet, sare, praf de copt si ce ai mai scris u, pentru ca poate distruge smaltul dintiilor si ii sensibilizeaza..mai ales daca faci asta foarte des! big grin

| anonim_4396 explică (pentru adiTzaa19):

Da,stiu asta. Am facut ieri de 2 ori si au inceput de mi se albesc dintii si m-am spalat de multe ori dar acuma ca mi s-au mai albit nu mai fac combinatiile alea numai odata pe luna pentru ca si eu stiu ca nu sunt prea bune si afecteaza dintii.

| GeckoTimisoara a răspuns:

Schimba periuta.
Schimba pasta.
Spalate dupa o jumate de ora dupa fiecare masa.
Foloseste apa de gura.
Daca toate nu merg, incerca sa pui putina sare pe periuta ca sa fie mai zgrumturos, pentru a curata mai bine, altfel, nu stiu ce sa zic, poate nu sti sa freci cum trebuie? Sau poate e o problema la dinti? Insa nu cred ca ai o problema. Ai putea sa mergi la un Dentist daca nici una din solutile mele de mai sus nu merg.

| anonim_4396 explică (pentru GeckoTimisoara):

Periuta de dinti o schimb in fiecare luna, inainte foloseam colgate acuma de vreo 2 saptamani folosesc blend a med 7 complete, apa de gura nu folosesc. se poate sa fie asa din cauza fumatului?big grin