| AndreeaNustiu a întrebat:

am o problema legata de ciclul menstrual de fapt mai bine zis o nelamurile, ieri mi-a venit pentru prima data menstruatia(am 13 ani) si as vrea da stiu ce pot face si ce nu pot fac in aceasta perioada, ce pot manca sau ce nu pot manca, daca pot sa fac baie cu apa fierbinte si daca pot face sport? Cel mai bun si mai amanntit primeste funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| yyyyy a răspuns:

Buna! In aceasta perioada poti face cam aproape tot ce faci intr-o zi obisnuita.Nu poti face baie cu apa fierbinte ci cu apa calda sau calduta.Din cate am inteles nu poti consuma cafea, pepsi, cola si nici ciocolata. Sport poti face fara nici o grija. Si eu fac si chiar nu am nicio durere chiar din potriva cand nu fac am dureri. happy Nu poti face baie cu apa fierbinte deoarece se provoca hemoragie si iti va curge foarte mult sange(cred ca din acea zona). Ai spus ca vrei sa un raspuns mai amanuntit nu-i asa? Pai sa iti mai spus ce mai stiu si eu. Tampoanele trebuie inlocuite la fiecare 2-3 ore depinde cat de mult ti-a curs si la fiecare schimbare a tamponului trebuie sa te speli in acea zona pentru a fi curata si sa nu fie bacterii. Cand ai menstruatie poti face orice faci in fiecare zi obisnuita.
Pa, pa. :*

| AndreeaNustiu explică (pentru yyyyy):

Mersi cred ca tu vei primi funda, dar ai zis ca nu am voie sa mananc ciocolaal, ce se intampla daca am mancat deja?

| yyyyy a răspuns (pentru AndreeaNustiu):

Pai nu stiu sigur ce se intampla doar am auzit si eu. DEpinde si de ciocolata cu ce este.

9 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Poti manca absolut orice, nu poti face baie cu apa fierbinte, ci doar dus, dar trebuie sa te speli foarte des (dimineata, seara, dupa scaun si la fiecare schimbare a tamponului), trebuie sa-ti schimbi tamponul la interval de maxim 5-6 ore (indiferent daca e plin sau nu), e recomandat sa faci sport si sa te comporti absolut normal.

| AndreeaNustiu explică (pentru Brigaela):

Ok,iti multumesc frumos.

| mona a răspuns:

Baie nu iti recomand sa faci, in schimb poti sa faci ce vrei

| ramona0506 a răspuns:

Daca e pentru prima data, ia-o mai usurel la inceput. Baie cu apa fierbinte? thinking Si apa calduta e buna big grin Dar fierbinnnte e cam mult cred... Sport poti face, dar nu depune mult efort, mai ales daca e vorba de zona abdomenului, e posibil sa ai dureri din cauza asta. Poti manca orice. In timpul menstruatiei nu e recomandat sa bei cafeina (cola, cafea, energizant) sau bauturi acide, ok, bauturi acide poti sa bei, dar nu toata ziua. Este bine sa te hidratezi, bea multa apa zilnic. Nu e o tragedie ca ai menstruatie si vai draga Doamne nu pot face nimic big grin Poti face aproximativ ce faci de regula in fiecare zi normala, dar incearca sa aplici sfaturile mele, ca sa nu ai dureri.

Sper c-am fost de folos :*. Papa>big grin

| AndreeaNustiu explică (pentru ramona0506):

Da,mersi dar eu nu va vait ca am ciclu e absolut normal.

| ramona0506 a răspuns (pentru AndreeaNustiu):

Nu am spus ca te vaiti big grin. Am spus ca ''Poti face aproximativ ce faci de regula in fiecare zi normala"

| AndreeaNustiu explică (pentru ramona0506):

Da mersi pentru raspuns.