| marutza2015 a întrebat:

Am o problema mai complicata. Am 13 ani si aproape 60 de kg cu 1, 56 inaltimea. Mi se pare ca am cateva kilograme in plus. Sunt destul de inalta si nu cred ca trebuie sa fiu foarte slaba dar nici sa am 60 de kg. Din pacate de la dulciuri si sucuri imie greu sa ma abtin si nu prea am timp de sport. Vreun sfat ca sa mai pot sa slabesc? Eu am si oasele destul de mari, credeti ca si asta e un motiv pentru kilograme in plus?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

La 13 ani si 1.56m, ar trebui sa ai intre 42 si maxim 46Kg.
Deci, ai o gramada peste greutatea normala, mai precis 14kg, de care este bine sa scapi prin sport si dieta.
Nu are importanta cat de mari sunt oasele si sub nici o forma nu ai de ce sa fii grasa, maxima fiind 46kg la inaltimea si varsta ta.
Renunta definitv la dulciuri si sucuri si apuca-te serios de un sport, daca vrei sa se uite vreun baietel la tine.

| AliGab a răspuns:

In primul rand dulciurile si sucurile sunt nocive pentru sanatatea ta. Eu zic ca te poti abtine dar nu prea ai vointa... exerseaza-ti vointa si vei reusi sa faci lucruri si mai mari decat acela de a te lasa de dulciuri