| Johnny_6115 a întrebat:

Am o problema. Port ochelari de 2 ani dar ii port doar in casa ( am miopie ). Acum 2 ani cand am mers sa imi fac controlul am avut -0.5 iar maine trebuie sa merg din nou sa fac controlul cam ce numar as putea sa am? Si va trebui sa port ochelari si la scoala si mi-e putin jena... Ce sfaturi imi puteti da? Dau fundita bineinteles!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Tinand cont ca ai purtat incorect ochelarii, te poti astepta la o crestere a dioptriilor. daca ai noroc, pana la 1-1, 5. daca ai ghinion, peste 2. Exista un singur sfat: poarta ochelarii tot timpul, altfel dioptriile tale vor creste rapid si risti sa ai lentile foarte groase

2 răspunsuri:
| facepalmlol a răspuns:

Si eu port ochelari, recunosc ca uneroi mi-e jena, dar alteori ii port cu placere si mi se pare ca nu arat bine fara ei, ma completeaza.
Alege o rama draguta care sa te reprezinte.Cred ca ai mai scazut putin cu dioptriile, daca i-ai purtat cand ti-a zis medicul, insa nu pream am idee cat.

| chrismaster1998 a răspuns:

Depinde de buget... daca ai ceva mai multi bani incearca ceva gen rayban wayferer ...referitor la dioptri, depinde[din noulaughing]. Exista situatii in care cu toate ca nu porti ochelari mereu poti sa ai nevoie de aceleasi dioptrii. In general ele pot creste insa la miopie e greu de specificat deoarece cristalinul uman reactioneza diferit in diferite conditii. O zi buna!