| IepurassDragalass00 a întrebat:

Am o problema...
Sunt fata si am 14 ani. De ieri dimineata imi pocneste genunchiul stang dupa ce il indoi si vreau sa il dezdoi. Nu ma doare, nu nimic. Doar ca imi pocneste. Dar cand pocneste nu se aude nici un "poc", nimic. Doar ca simt sa se misca ceva deasupra rotulei.
Sunt speriata ca nu stiu ce este. Nasa mea e doctor si am vorbit cu ea si a spus ca este de la crestere, dar mie mi-e frica...
Spuneti-mi va rog daca si voua vi s-a intamplat si ce ati facut. Va rog, am nevoie de ajutor. Mie FRICA!
HELP MEE!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Jjøқεr a răspuns:

Nu trebuie sa te sperii. E de la crestere. Incearca sa bei mult lapte si alte alimente care intaresc oasele. Nu trebuie sa-ti fie frica, ai incredere in nasa ta, ca doar n-a devenit doctor fara sa invete, nu? Bafta!

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai poate fi vorba despre o neadaptare mecanica a articulatiilor la acel tip de miscare despre care vorbesti tu. Aceasta neadaptare mecanica este cauzata ori de frictionarea tesuturilor ori de intinderea ligamentelor si a tendoanelor. Pocnituri mai pot aparea si din cauza bulelor de gaz care se gasesc in mod normal in lichidul sinovial care lubrifiaza articulatiile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da e de la crestere nu iti fa griji

| Nazare_Roxy_1992 a răspuns:

Asta inseamna ca iti cresc oasele bea mult lapte si mananca lecume si fructe foarte multe.big grin

| Nick2001 a răspuns:

Si mie mi s-a intamplat asta dar nu am facut nimic cu timpul a trecut. Bafta!

| LenoreVoldaren a răspuns:

Crede-ma e de la crestere. Am si eu 14 ani, si eu am avut acum un an la fel, imi trosneau in plus si umerii. Insa acum nu mai am parte de astfel de sunete. O sa-ti treaca, este pentru ca te dezvolti, oasele se lungesc, se latesc si trebuie sa se ''lege'' bine intre ele, de aceea mai apar uneori trosneli.