anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună TPU, am observat niște lucruri foarte ciudate când am pus la fiert apa pentru ceai.
Înainte sa adaug ceaiul am lasat apa să dea în clocot.
Treptat treptat am observat că deasupra apei începe sa se formeze un fel de peliculă, ca un fel de praf mătrațos care începea să se extindă.
Menționez că apa era apa normală cumpărata de la magazin, deoarece nu mai folosesc demult pe cea de la chiuveta, numai cănd spăl vasele.
Dar acest lucru se putea vedea numai dintr-o poziție anume și la lumină.
Eu de obicei folosesc o oala mare de inox.
Alt lucru ciudat a fost atuncea când am turnat apa în cana iar înăuntrul cănii am adăugat un plic de ceai.
Am observat ca și în cana cu ceai a început să apară o pelicula deasupra, numai ca nu era la fel ca cea din apa în timpul fierberii înainte de a da în clocot.
Era ceva asemănător ca varul deasupra apei.
Cine a văzut atuncea când se văruiesc pereții cand rămâne în găleată probabil ca știe.
Așa ceva asemănător era și în cana mea cu ceai de data aceasta.
După ce am băut ceaiul am observat că plicul umed rămas, era foarte cremos.
După aceea întâmplator am observat ca oala cu mâner din inox în care am fiert apa pentru ceai care era goala, pe fundul ei căpătase un fel de spirala în forma de melc, cu toate culorile, ca și când ar fi fost benzina.
În acel moment când am observat lucrul acesta oala mai era încă caldă.
Credeți că ar putea să fie ceva microbi?
Deoarece oala în care am fiert apa era curata bec!
O zi bună tuturor!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Ma mir ca, nu bei apa de la robinet, dar ai baut aceea mizerie.

Teoretic, apa la flacon ar trebui sa fie curata, filtrata. Practic, nu se stie.
De asemenea, daca ti-ai spalat careva oala cu detergent si nu ai clatit-o suficient de bine, atunci putea fi si detergentul acel strat deasupra apei.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Microbii nu rezistă la fiert, și nu pot fi așa de mulți ca să îți formeze peliculă vizibilă. Pare o peliculă fină de grăsime, ulei.

| anonim_4396 explică (pentru sadrian46):

Eu șitiu ca unii rezista și la fierbere

| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da așa este, dar dta așa cum ai prezentat ar trebui să fie o supă de microbi, ceea ce nu se întâmplă. Pe suprafața unei ape care a fiert așa cum prezinți dta, tot ce putea fi în așa peliculă vizibilă bine era ulei, grăsime. Dacă o să mai fierbi o dată, altă dată, nu o să mai obții așa ceva, dacă totul este curat.

| Bizon95 a răspuns:

Daca excludem faptul ca oala putea fi murdara
intrebarea e CE APA DE LA MAGAZIN?!?
in teorie ei trateaza apa cu diverse, care cand o bei nu sar in ochi, dar daca o fierbi...
de exemplu la apa plata eu NU suport gustul decat la Aqua Carpatica si Borsec, care nu au gust, DELOC, restul toate pe care le-am incercat au gust de la ciudat la naspa

| anonim_4396 explică (pentru Bizon95):

Nu mai știu exact cum îi zice la apa, da șitiu ca sticla era verde