| DezdemonaM a întrebat:

Buna TPU am problema cu sora mea. nu stiu ce sa-i mai facem sa se ingrase are 12 ani si 37 kg da zici ca are 13 kg..toti copiii la scoala rad de ea zic ca e scobitare si ea normal ca se supara nu mananca nici mult dar nici putin dar mai sare peste mese...Ce putem sa ii facem eu si mama va rog sa nu spuneti sa ma duc la doctor sa vad ce are funda! help

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| KellyGreen a răspuns:

Buna! Eu zic sa nu incercati sa o convingeti sa manance. Dac faceti asta ea va manca si mai putin doar ca sa nu faca cum ziceti voi, sau sa nu va apucati voi sa ii cumparati produse care ingrasa, sau sa ii faceti tot felul de mancare cu ulei, si carne grasa deoarece o sa ii stricati corpul.
Am o foarte buna prietena care la 13 ani are 39 de kg, insa ea are metabolismul foarte rapid si nu se ingrasa nici daca mananca un sac de manacre. Eu zic sa o lasati impace sa ii spuneti sa manance din toate, sa nu sara peste mese, sa ii faceti un sandvis cu cascaval si legume( castraveti, salata, varza)( la scoala sau oriunde pleaca pune'ti un sandvis la ea), orice dar sa nu fie cu mezeluri pentru ca alea sunt otrava curata. Daca spui ca mananca modereat nu ai ce sa faci, are un metabolism rapid, asta e, cu timpul o sa creasca si o sa se dezvolte, o sa vina perioada adolescentei cand vor avea loc enorm de multe schimbari si se poate ingrasa foarte mult, de asemenea cand ii va veni menstruatia vor avea loc o serie de schimbari. Nu o obligati sa manance mult deoarece totusi e un copil de 12 ani si nu are un stomac imens si organele inca se dezvolta.

6 răspunsuri:
| Frau a răspuns:

Nu are deloc incredere in ea. stati mai mult timp impreuna, ocupa-te de ea, distrati-va. nu totul se rezuma numai la mancare

| positivity a răspuns:

Nu trebuie să o obligaţi să mănânce mai multe decât poate. Aşa am fost şi eu acum un an. Eram slabă, foarte slabă. Cred că aveam vreo 27 de kg. Foarte puţin pentru un copil de 11 - 12 ani. Am fost pe la doctori, dar, nu s-a schimbat cu nimic situaţia mea. Dar, în timpul vacanţei de vară, am început să mă schimb; am mai pus câteva kilograme pe mine.
Acum pot spune că sunt şi eu mai normală. Deci, cum spuneam, nu trebuie să o obligaţi să mănânce dacă nu vrea, şi nu poate. Şi eu am 13 ani, şi 35 de kg. Dar nu mă deranjează deloc.

| David97tpu a răspuns:

Cumpara-i vitamine

| AndreiNicola a răspuns:

Eu am 12 ani si am 43 de kg. Fi atenta trebuie sa manance la toate mesele putin mai mult. Sa manance carne si multe legume nu fructe si se va vedea efectul. Si eu am fost asa de la 36 kg la 43 si asa am facut. Bafta oricum daca vrei imi dai funda daca da nu am sperat doar sa te ajut. Mult succes ~!

| DianaBia a răspuns:

Nu trebuie sa o obligati sa manance mult. MAI PUTIN SPORT. Sa nu mai sara peste mese(asta e important!)...si sa nu-i mai pese ce zic colegii.

| Hairat a răspuns:

Buna @DezdemonaM de ce vise pare slaba la varsta de 12 ani? crede-ma eu la 17 ani am maxim 43, 45 kg.