| andreea350dum a întrebat:

Bună TPU, am şi eu nevoie de câteva sfaturi sunt pe gânduri şi nu vreau nici să pun atenţie fix pe acel lucru, acum vreo 3 zile am luat antibiotic Ospamox pentru un abces la măsea în tot acest timp luând şi Anticoncepţionale Microgynon, am luat vreo 3 zile antibiotic, pe perioada în care am luat Ospamox am avut contacte sexuale neprotejate, cumva acest antibiotic cu Ospamox poate tăia efectul Anticoncepţionalelor să nu-şi mai facă efectul? A-şi fi rămas însărcinată? Deoarece de vreo 2 zile mă simt puţin mai rău, am crampe şi dureri joase de burtă, dureri de cap şi nu ştiu ce să cred, ştiu că simptomele unei sarcinii nu apar aşa imediat dar totuşi vreau să ştiu dacă antibioticul a tăiat sau a anulat efectul Anticoncepţionalelor, mulţumesc şi aştept răspunsuri

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, este cunoscut ca antibioticul taie efectul anticonceptionalelor, de aceea trebuia sa folosesti si prezervativ sau sa nu ai sex deloc, pe perioada cat iei antibiotic.
In orice caz, o sarcina nu da crampe de burta si nici dureri de cap.

| andreea350dum explică (pentru Violleta2022):

Nu m-am protejat deloc cât am luat antibiotic, dar luam şi înainte antibiotic peste anticoncepţionale şi nu rămâneam, eu mai am de luat o săptămână şi anticoncepţionale, afectează cumva copilul? Dacă ar fi să fie şi când a-şi putea să fac un test de sarcină? Mulţumesc

| Violleta2022 a răspuns (pentru andreea350dum):

Un test de sarcina ( din comert) se poate face DUPA 21 de zile, de la partida sexuala.
Se mai poate face dupa 14 zile, un test de sange, la orice cabinet de analize medicale, daca nu ai rabdare sa treaca 21 de zile sa faci unul din comert (cu urina de dimineata).

| Violleta2022 a răspuns:

Dar pierderea noptilor online si lipsa odihnei, da dureri de cap.
In ce privesc crampele de burta, vezi ce ai mancat, in ultimile 24 de ore!

Întrebări similare