| andreea350dum a întrebat:

Bună TPU, am şi eu nevoie de câteva sfaturi sunt pe gânduri şi nu vreau nici să pun atenţie fix pe acel lucru, acum vreo 3 zile am luat antibiotic Ospamox pentru un abces la măsea în tot acest timp luând şi Anticoncepţionale Microgynon, am luat vreo 3 zile antibiotic, pe perioada în care am luat Ospamox am avut contacte sexuale neprotejate, cumva acest antibiotic cu Ospamox poate tăia efectul Anticoncepţionalelor să nu-şi mai facă efectul? Aş fi rămas însărcinată? eoarece de vreo 2 zile mă simt puţin mai rău, am crampe şi dureri joase de burtă, dureri de cap şi nu ştiu ce să cred, ştiu că simptomele unei sarcinii nu apar aşa imediat dar totuşi vreau să ştiu dacă antibioticul a tăiat sau a anulat efectul Anticoncepţionalelor, mulţumesc şi aştept răspunsuri.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

"Contraceptivul si alte medicamente

Unele medicamente pot opri contraceptivul sa-si faca efectul. Printre acestea sunt incluse medicamentele utilizate in tratamentul epilepsiei (de exemplu primidona, fenitoina, barbituricele, carbamazepina, oxcarbamazepina, topiramatul felbamatul), tuberculozei (de exemplu rifampicina rifabutina), infectiilor cu HIV (de exemplu ritonavir), antibioticele (de exemplu peniciline, tetracicline, griseofulvina) utilizate in bolile infectioase, precum si anumite plante medicinale cum este sunatoarea (folosite, in primul rand, ca sedative). De asemenea, contraceptivele pot interactiona, cu alte medicamente.

Va rugam sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca utilizati sau ati utilizat recent orice medicament sau planta medicinala, chiar si dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. De asemenea, orice medic sau stomatolog (sau farmacist) care va prescrie un tratament trebuie informat ca utilizati Microgynon. Ei va vor informa daca trebuie sa utilizati si alte masuri contraceptive si pentru cat timp."
Dacă ați fi mers cu prospectul Anticoncepţionale Microgynon, la stomatologie ar fi știut ce sfaturi să vă ofere, inclusiv medicamente.
Este un anticoncepțional extrem de puternic, care trebuie luat singur, nu în combinație cu alte medicamente.
Întrerupeți orice tratament, mergeți la farmacie și cereți ceai renal, diuretic și consumați zilnic, fără zahăr, cel puțin 2 litri de ceai, până terminați cutia de ceai, pentru a vă curăța sistemul digestiv, renal. Sănătate!

| Cksihja a răspuns:

Anticoncepționale se iau doar în cazul unui accident, de ex: s-a rupt prezervativul, și asta deoarece poate avea o mulțime de efecte negative asupra organismului. Iar să combine antibioticele cu anticoncepționalele este periculos deci ar trebui să mergi la medic pentru că sarcina ar trebui să fie ultima ta grijă.

| Yvonne1980 a răspuns:

Bună! Vând 30 de cutii Microgynon 21 drajeuri x 21, produse de Bayer, Germania, termen de garanție 2025-2026.
Preț 10 lei/cutia.

Întrebări similare