| Mairead a întrebat:

Am si eu nevoie de o parere din partea voastra.
Acum cateva zile m-a sunat o buna prietena si mi-a zis ca s-ar putea sa fie insarcinata ca i-a venit menstruatia doar o zi, si nu ii sa mai intamplat asta.eu sunt singura care stiu si al ei prieten.Caci daca ar fi asa, sa ma duc cu ea sa faca avort, nicidecum sa faca copilul.Nu poate apela la sora ei sau la mama ei ca stie cum vor reactiona.Eu nu sunt de acord cu avortul dar mi-a zis ca daca e sa fie, sa ma duc cu ea ca nu are cu cine.eu i-am zis ca da...acum pe deoparte regret ca i-am zis ca ma duc cu el, par un complice a acestei crime ca sa zic asa.Pana la urma ea decide ce si cum.
Nu stiu ce sa fac, la mine a apelat, oare fac ceva rau ca daca e sa fie o sa ma duc cu ea? daca i-as zice ca nu, s-ar suparara, sincer nu stiu ce sa fac.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Asigura-te ca este majora. Fiindca daca are sub 18 ani (chiar o zi in ziua avortului) vei fi complice la o infractiune reala si daca face complicatii (si este probabil sa faca) si ajunge la spital, tu vei fi anchetata penal.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Este legal de la 16 ani, CU ACORDUL SCRIS al parintilor. Altfel este ilegal si complicitatea se pedepseste.

| pinkpupix a răspuns:

Aceasta decizie depinde in totalitate de prietena ta, insa tu trebuie sa o sustii indiferent ce alege!

| pinkpupix a răspuns:

Avortul este legal de la varsta de 16 ani in Romania. Brigaela nu o speria, este vorba de prietenie, nu este vina ei pentru ce se intampla, dar o prietena adevarata este alaturi indiferent de ce alege cealalta!

| Mairead explică:

Scz (ca ma duc cu ea)