Hei. nu stiu daca acest raspuns va fi premiat dar cel putin stiu cam incercat. Si eu la 13 ani m-am apucat de fumat. Mam lasat si dupa iarasi m-am apucat.Totusi mi-am facut curaj si le-am zis ca fumez.Bine le-am zis ca m-am lasat si toto asa. Cu timpul am inceput sa stau cu cei mai tocilari din cls si asa m-am lasat definitiv. Totusi la tine ar fi cazul sa le zici sau nu stiu, sa incerci pe ocolite sa le zici sau macar sa incerci. Stai pe langa ei, spune-le ca daca ei fumau ai vrut sa incerci si tu si uite asa te-ai apucat.Le vei promite ca te lasi[ceea ce tu nu vei face] dar macar ei sa traiasca cu impresia asta. Nu stiu ce sa zic. Take care.:*
De fumat te apuci dar cu greselile gramaticale cum ramane? fa sc mai bine si lasa-te de prostii. ( se scrie raspundeti ) si nu ai cum sa ii convingi pe parintii tai pentru ca e normal ca la 13 ani esti inca un copil si ei se ingrijoreaza pentru sanatatea ta.da ce stii u eu scriu asta si iti spun adevarul.nu ca altii care spun orice fel de prostii pe care nici ei nu le cred doar ca sa primeasca funda.da ma rog tu faci cum crezi
Http://stirileprotv.ro/......igari.html
inseamna ca ai ales sa ai plamanii negri ca si cei din acest filmulet ...bafta mai departe in innegrirea plamanilor, cancer pulmonar, cancer faringian, etc! Pacat ca nu te poti bucura de adolescenta ta frumoasa...
Nu o sa zic sa te lasi da sa nu fumezi e mult mai bine... Poti sa fumezi mai incolo pe la 18-19 ani da cauma e cam devreme crede-ma.
Cred ca la inceput ar trebui sa-i spui parintelui care ti se pare mai apropiat si mai indulgent.Ii spui ca iti place,si ca te-ai apucat din nou,insa ca nu fumezi mult,si ca stii ce riscuri se intampla daca fumezi, adica, ca este daunator si toate alea.Sa-mi spui ce s-a rezolvat. Funda?.
Nu cred ca exista alt raspuns pentru intrebarea ta in afara de "mai bine lasa-te". Cred ca esti nebun sa crezi ca parintii tai te vor lasa sa fumezi. Consumi banii pe prostii care nu sunt bune nici pentru adulti. Daca ai observat, pe toate cutiile de tigari scrie "Fumatul ucide", iar tu nu iei seama de asta. Vei muri la o varsta frageda. Daca nu ma crezi intereseaza-te pe net de subiectul asta si da-mi link-ul aici la intrebarea asta. Poate sa fie in orice limba, dar numai sa vad ca scrie undeva ca fumatul este bun sau macar sa scrie ca nu afecteaza cu nimic. Si... daca vei gesi vre un articol in care zice asta atunci nu este adevarat. Mi se pare ciudat ca un copil care funeaza sa se exprime asa de frumos, deoarece de obicei acestia sunt golani. Dar sa stii ca o sa-ti ruinezi viitorul. Spunele parintilor tai despre aceasta grava problema si roaga-i sa te duca la doctor. Inca mai ai o sansa la aceasta varsta, dar daca continui vei deveni dependent. Sau atunci cand cumperi un pachet(nerecomandat) arunci pachetul si dai cu piciorul in el ca si cum ar fi cel mai mare dusman al tau. Este spre binele tau! Te rog sa ma crezi. Daca vei continua sa fumezi, si cand vei fi mai mare te vei imblonavi pe la 30 de ani, sa-ti aduci aminte ca cineva de pe TPU ti-a dat un sfat bun si tu nu ai vrut sa-l urmezi, si nu cred ca sunt singurul care crede asta. Sper ca te-am ajutat. Chiar imi doresc din suflet sa vad ca o sa-mi trimiti un mesaj ca te-ai lasat de fumat (sa fie adevarat pentru ca nu ma minti pe bine ci te minti pe tine). Nici nu vreau fundita, vreau doar ca tu sa te lasi de fumat ca nu este bine. Eu am 12 ani.