Salut,
Personal mi se pare ceea ce este clar: depresie puternica.
Din pacate tu stii motivele depresiei: de ce nu iesi, de ce simti dezgust fata de tine insuti si tot asa. Iarasi, din pacate esti singurul care poti sa iti faci o introspectie si sa incerci sa gasesti ceva care macar sa nu te scarbeasca sau sa iti provoace dezgust.
Poti sa apelezi la un psiholog sa iti dea macar directia de urmat sau am un amic care a incercat (si lui i-a reusit) meditatia.
De asemenea, mai exista o vorba: pofta vine mancand. Deci banuiesc ca trebuie sa incerci o activitate pentru a vedea daca acea activitate iti place sau nu.
Statul in casa nu face decat sa amane momentul de socializare. Si doar atat.
Ai incerca la niste cursuri de dans modern sau de arte martiale?
Am fost si la psiholog, nu a ajutat cu nimic, incerc sa fac activitati, dar ma "plictisesc" repede de ele, asa ca am ajuns sa desenez sau sa cant cand nu am chef de nimic. Si unde locuiesc eu, nu prea am de unde sa incerc dans modern sau arte martiale. De ce simt toate astea? Pentru ca m-am cam saturat de prostia umana. Oricum o sa incerc sa imi revin, pentru ca, din cate stiu eu, doar singur te poti scoate din namol.(Poate ar merge si ajutat).
Mersi
Salut,
Exista povestea mustei si a albinei, ca exemplu al contrariilor: daca intrebi o musca unde este cel mai apropiat rahat, o sa iti spuna negresit. Ba o sa iti sugereze si niste locuri alternative, gen gunoaie urat mirositoare. Daca intrebi o albina insa, este foarte probabil ca ea sa nu stie raspunsul, pentru ca pur si simplu ea nu cauta prin rahati si prin gunoaie, ea merge din floare in floare. Asa ca s-ar putea ca nici macar sa nu inteleaga ce vrei...
Cam asa esti si tu acum... din ce vad eu, metaforic vorbind, bine-inteles.
Nu fii musca, pentru ca daca alegi directia aia, o sa vezi multe lucruri rele si/sau lipsite de sens si/sau plictisitoare. Ce zici de incercarea de macar o saptamana sa arunci in mod voit orice gand negati ca sa ii zic asa. Pur si simplu lasa-l sa treaca.
Cum ziceam... e alegerea ta. Daca este greu... cu siguranta este hard work. Nu este deloc usor. Este un drum care poate fi descurajant. Necesita ceva ce poate nu ai in cazul acestei probleme: insistenta. O insistenta continua, care cat de cat sa te motiveze.
Insa... chiar merita efortul. La propriu. Vei fii cam cu totul altcineva.
Daca vrei sa incerci... aici tu alegi... si nimeni altcineva nu iti poate da asta. Doar tu poti sa iti dai cadou o viata frumoasa sau una de musca.
Ca oricine altcineva...
Permite-mi sa-ti raspund tot cu o intrebare. crezi in viata de apoi? stii care este scopul acestei vieti? din cele spuse nu reiese acest lucru.
Eu nu cred si cred, pe scurt nu prea imi pasa, nu stau sa reflectez prea mult asupra acestui lucru pentru ca ar fi doar o bataie de cap in plus. Nu rezolv nimic daca cred sau nu, ramane de vazut